Varga László

Varga László

táncpedagógus

Az órákon alapvető célom a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztésén túl, kreativitásuk kibontakoztatása. Pedagógiai alapelvemként József Attila sorait idézném: “ …jó szóval oktasd, játszani is engedd, szép komoly fiadat!”

DSC_0216ff1984-ben születtem Budapesten. 9 évesen felvételt nyertem az Állami Népi Együttes gyermekcsoportjába, a Timár Sándor által vezetett Csillagszemű Táncegyüttesbe, ahol 15 évet töltöttem el. Kiváló mestereim által sikerült egy olyan tánc anyanyelvet elsajátítani itt, amiért azóta is hálával tartozom nekik. Elhivatottságom és szenvedélyem az évek folyamán egyre fokozódott, így az érettségi (József Attila Gimnázium) megszerzése után a Táncművészeti Főiskolára adtam be jelentkezésemet, ahol néptánc-, és modern társastánc szakokon kezdhettem meg tanulmányimat. A főiskola mellett a Semmelweis Egyetem egészségtan tanári, valamint az ELTE művelődésszervező szakát végeztem el. 2007 óta a Burattino Művészeti Tanoda színházi táncos képzésének (OKJ) szakvezetője vagyok.
Az Új Budai Alma Materben óraadóként tanítok táncot a gyerekeknek. Alsó tagozatban a magyar néptánccal, míg a felsősökkel modern társastáncokkal, valamint a modern és divattáncok különböző formáival foglalkozunk. A néptánc órákon (a műfaj komplexitásából adódóan) fontosnak tartom a motívumkincs elsajátítása mellett az egyszerűbb és összetettebb ritmusok gyakorlását, valamint a tájegységekhez kapcsolódó népdalok tanulását is. Felső tagozatban a megtanult lépésanyagot követően először rövidebb etűdöket, majd ezekből koreográfiákat készítünk, melyet sokszor a gyerekek állítanak össze. Az órákon alapvető célom a gyermekek mozgáskultúrájának fejlesztésén túl, kreativitásuk kibontakoztatása. Pedagógiai alapelvemként József Attila sorait idézném: “ …jó szóval oktasd, játszani is engedd, szép komoly fiadat!”

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: vargalaci@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál