Pályázatok, versenyek

Tehetségpontként az iskolának lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen az országosan meghirdetett, tehetséges gyerekek támogatására kiírt pályázatokon. A már meglévő tehetséggondozó programunkkal és új ötleteinkkel már többször is sikeresen vettünk részt a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségpályázatokon. Ennek eredményeképpen a már meglévő anyagi forrásainkat a megnyert összeggel kiegészítve a tehetséges SNI gyerekek fejlesztését, és a Középkor nevet viselő projekthetünk tehetségműhelyeit tudtuk még színvonalasabbá tenni.
Emellett továbbra is folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket, hogy az intézményünkben folyó tehetséggondozó munkát még eredményesebbé, színesebbé tehessük az ide járó gyermekek számára.

 

Iskolánk célja, hogy a gyerekek a nekik megfelelő, számukra kihívást jelentő versenyeken vehessenek részt. Mivel minden gyerek más-más területen ügyes, más-más érdekli, ezért igyekszünk számukra minél szélesebb körből versenyeket, megmérettetési lehetőségeket keresni.

Minden évben képviseltetjük magunkat a kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken, és mi magunk is szerveztünk olyan kerületi versenyt, ahol nem feltétlenül tanórához kötött képességekre van szükség. Intézményen belül fontosnak tartjuk, hogy megrendezésre kerüljenek mozgással kapcsolatos versenyek is, például a Partizánbajnokság és Mikuláskupa.
Gyermekeink saját maguk is írnak ki versenyeket, pályázatokat, és tanáraik segítségével bonyolítják le azokat a meghirdetéstől az értékelésen át az eredményhirdetésig. Volt már nálunk csocsóbajnokság, kártyaverseny, sakkbajnokság, rubikverseny és autótervező rajzpályázat is kicsik és nagyok örömére.

Erasmus

erasmusIskolánk sikeres pályázatot nyújtott be az Erasmus+ KA1 programra, mely lehetőséget teremtett a nyár folyamán öt kollégánknak – Bereczki Ildikó, Berta Orsolya, Dén Dóra, Fenyvesi Fruzsina és Turányi Zsófia – külföldi tanulmányúton való részvételre. A pályázat keretében Spanyolország, Málta, Horvátország csodálatos városaiban bővítették módszertani eszköztárukat, fejlesztették nyelvtudásukat. A nemzetközi színtéren kezdeményezték más intézmények pedagógusaival a szakmai együttműködések kiépítését. Beszámolójukban mindannyian pozitív visszajelzéseket adtak a program nyújtotta lehetőségekről, inspirációkkal, motiváltan vágtak neki az új tanévnek. A tanfolyam mellett mindenkinek jutott lehetősége és ideje a pihenésre, és a feltöltődésre is, megismerték a helyi nevezetességeket, látványosságokat.  Tapasztalataikat azóta is folyamatosan megosztják iskolánk pedagógusaival és segítik a kollégák szakmai megújulását.

 

p_orsi2Nyáron és ősszel iskolánk három pedagógusa, Csík Viola, Parditka Orsolya és Vándor Katalin, sikeres Erasmus+ KA1 program keretében külföldi tanulmányi úton vett részt. Skócia és Horvátország és Spanyolország csodálatos városaiban tanulva bővítették szakmai tudásukat. Viola a matematika, Orsi az angol, mint idegen nyelv tanításának legmodernebb és leghatékonyabb módszereit ismerhette meg.

 

csik_v_1Kata pedig a pozitív gondolkodás, a pozitív kommunikáció és a meditáció adta lehetőségekkel foglalkozott. Emellett fejlesztették nyelvtudásukat, és kezdeményezték más iskolák pedagógusaival való nemzetközi együttműködési kapcsolatok kiépítését.

 

 

 

vandor_k_2Mindhárman arról számoltak be, hogy ilyen csodás környezetben tanulni nagy öröm és motiváltság. A tanfolyam mellett jutott idejük a pihenésre, és a feltöltődésre megismerve a helyi nevezetességeket, látványosságokat  – ezeket a tapasztalatokat az iskola pedagógusaival azóta is folyamatosan megosztva segítik a kollégák szakmai megújulását.

 

 

 

A teljes Erasmus programról kiállítás tekinthető meg az iskola A-épületében a földszinten.

A projektről részletesen itt olvashatnak.

A pályázati beszámolók itt tekinthetők meg.

A pályázati eredmények itt tekinthetők meg. (feltöltés alatt)

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

eu_logo

erasmus_logo