Pályázatok, versenyek

Tehetségpontként az iskolának lehetősége nyílt arra, hogy vegyen részt az országosan meghirdetett, tehetséges gyerekek támogatására kiírt pályázatokon. A már tehetséggondozó programunkkal és új ötletekkel már többször is sikeresen vettünk részt a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségpályázatokon. Ennek eredményeképpen a már anyagi forrásainkat a megnyert összeggel kiegészítve a tehetség SNI gyerekek fejlesztését, és a Középkor viselő projekthetünk tehetségműhelyeit tudtuk még színvonalasabbá tenni.
folyamatosan folyamatos lehetőségeket keresünk a pályázati kiírásban, hogy az intézményünkben folyó tehetséggondozó munkát még jobban, színesebbé tehessük az ide járó gyermekek számára.

 

Iskolánk célja, hogy a gyerekek a nekik megfelelő, kihívást versenyjelentőeken vesznek részt. Mivel minden gyerek-más területen ügyes, más-más érdekli, ezért igyekszünk minél szélesebb körből, megtetési lehetőségeket keresni.

Minden képviseltetjük a kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken, és mi magunk is szerveztünk kerületi versenyt, ahol nem egész évben tanórákhoz kötött képességekre van szükség. Intézményen belül fontosnak tartjuk, hogy megrendezésre kerüljenek mozgással versenyek is, például a Partizánbajnokság és Mikuláskupa.
Gyermekeink saját maguk is írnak ki versenyeket, pályázatokat, és tanáraik segítségével bonyolítják le azokat a meghirdetéstől az értékelésen át az eredményhirdetésig. Volt már nálunk csocsóbajnokság, kártyaverseny, sakkbajnokság, rubikverseny és autótervező rajzpályázat is kicsik és nagyok örömére.

Erasmus

erasmus

Iskolánk első alkalommal kínált pályázatot az Erasmus+ KA1 program keretében a 2019 – 2020-as tanévben.
Pályázati programunk sikeres elbírálásban részesült így kilenc munkatársunk kap lehetőségek külföldi tanulmányi úton való részvételre.
A járványügyi helyzet a pályázat miatt 2020. december 31-én kezdődik és 12 hónapos futamidejű.
A programunk címe: Szakmai megújulás, nyelvi fejlődés, pedagógus kompetenciák erősödése az Újalmában
A pályázatíró management tagjai: Kovács Dóra, Parditka Orsolya és Vándor Katalin. Munkájukat előadása: Csík Viola, Rosenfeld Gabriella és Seffer Dávid.

 

 

p_orsi2

2021. nyarán öt delegáltunk, Bereczki Ildikó, Berta Orsolya, Dén Dóra, Fenyvesi Fruzsina és Turányi Zsófia – vett részt külföldi tanulmányúton. Ezt követően 2022. márciusában Kovács Dóra, júliusban Csík Viola és Parditka Orsolya, októberben Vándor Katalin utazott el mobilitási programra.

 

 

 

csik_v_1A pályázat keretében Spanyolország, Málta, Horvátország, Izland és Skócia csodálatos városaiban bővítették módszertani eszköztárukat, fejlesztések nyelvtudásukat. A nemzetközi színtéren létrejött más intézmények pedagógusaival a szakmai együttműködések kiépítését. Beszámolójukban mindannyian pozitív visszajelzéseket adtak a program nyújtotta lehetőségekről, inspirációkkal, motiváltan folytatták munkájukat intézményünkben a programon való részvétel után.

 

 

 

vandor_k_2A tanfolyam mellett mindenkinek jutott lehetősége és ideje a pihenésre, és a feltöltődésre is, megismerték a helyi nevezetességeket, látványosságokat. Tapasztalataikat azóta is folyamatosan megosztják iskolánk pedagógusaival és segítik a kollégák szakmai megújulását.

 

 

 

A beszámolókat folyamatosan hirdetjük iskolánk facebook és instagram oldalán. Gyerekek által készített interjúk jelennek meg iskolánk digitális újságában, a Hírhozóban. Nyílt napjaikon, és Kávé habbal előadásainkon is betekintést adunk a programba és a jó-gyakorlatok alkalmazási lehetőségeibe.

 

A teljes Erasmus programról kiállítás meg az iskola A-épületében a földszinten.

A projektről részletesen itt olvashatnak.

A pályázati beszámolók ittk meg.

A pályázati eredmények ittk meg.

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közményben) megjelentek nem tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

eu_logo

erasmus_logo