Alma Mater Tehetségpont

Az Új Budai Alma Mater 2009 óta Tehetségpont, mely a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács minősítése olyan szervezeteknek, akik elismert tehetséggondozó munkát végeznek. Az iskolában folyó tanórai differenciálással, a tanórán kívüli szakkörök széles kínálatával, és minden évfolyamon működő fakultációs rendszerünkkel érdemeltük ki e címet.

2020. januárjában Akkreditált kiváló tehetségpont címet nyertünk el.

 

 

Tehetségpontként célunk, hogy lehetőségeinkhez képest minél több tehetséges gyermeket segítsünk fejlődésében, gondolkodásban, kibontakozásában.

A tehetségfejlesztés főbb területei a következők:

  • Alsó tagozat: angol, magyar, matematika, természettudományok, játékos programozás.
  • Felső tagozat: angol nyelvvizsgaelőkészítő, angol dráma, animáció, magyar-média, művészi geometria, informatika.

Iskolánkban működnek tehetségműhelyek, melyek keretein belül heti rendszerességgel és szaktanárok vezetésével dolgoznak együtt a gyerekek. Ízelítőül a kínálatból: alsós és felsős angol műhely, tudós kör, alsós és felsős matematika műhely, művészti technikák, világépítés, informatika.

Iskolánkban működnek tehetségműhelyek, melyek keretein belül heti rendszerességgel és szaktanárok vezetésével dolgoznak együtt a gyerekek.
A zenében tehetséges, zene iránt érdeklődő gyerekek a Zenei tehetségműhelybe járnak; a rajzolásban, festésben, alkotásban ügyesek a Képzőművész műhelyre mehetnek; akik pedig szeretnek projekteken dolgozni, ötletelni, új dolgokat kitalálni, felfedezni, ők az Alsós, illetve a Felsős műhelymunkába csatlakoznak be.