Stockné Bereczki Ildikó

Stockné Bereczki Ildikó

matematikatanár

A tanítás során igyekszem szemléletesen tanítani, a célom, hogy a tanulók minél többet megértsenek, és a matematika szépségeit is, és ne csak a nehézségeit lássák. Szeretném, ha azok is sikerélményhez jutnának, akik nincsenek jó barátságban ezzel a tantárggyal.

DSC_8372ff

1979-ben születtem Hódmezővásárhelyen. Általános iskolás koromban szerettem meg a matematikát, és a versenyeknek köszönhetően egyre többet foglalkoztam vele. Nyolcadikban már határozottan tudtam, hogy matek tanár szeretnék lenni. A gondolkodás öröme, és a remek példaképek vittek előre ezen az úton. Szegeden a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola Pedagógia Szakán érettségiztem, majd szintén Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán diplomáztam matematika-technika szakon. 2003-ban kerültem Budapestre, és elvégeztem az ELTE Kiegészítő Matematika Tanári Szakot. 2006-ban született a lányom, Petra, és 2009-ben a fiam, Áron. 2016-ban szakvizsgát szereztem A SZTE Neveléstudományi Intézetében a matematikai tudás értékelése területen.

2011 őszén kezdtem meg a munkát nagy lelkesedéssel ebben az iskolában. A felső tagozaton tanítom a matematikát és a pénzügyi ismereteket. A tanítás során igyekszem szemléletesen tanítani, a célom, hogy a tanulók minél többet megértsenek, és a matematika szépségeit is, és ne csak a nehézségeit lássák. Szeretném, ha azok is sikerélményhez jutnának, akik nincsenek jó barátságban ezzel a tantárggyal. Fontosnak tartom a számolási készség fejlesztését, amely elengedhetetlen a jó alapok megerősítéséhez. Azt szeretem ebben az iskolában, hogy nagy teret kap a kreativitásunk, kibontakoztathatjuk az ötleteinket. Örülök, hogy ennek a fantasztikus csapatnak a tagja lehetek, ahol a fejlődés és szakmai felkészültség kiemelt fontossággal bír. Sokat tanulok a gyerekektől, akik mindannyian különleges, színes egyéniségek.

 

 

„A matematikát, ha helyesen fogjuk fel, nemcsak igazság, hanem egyszersmind magasrendű szépség is jellemzi: hideg és szigorú, a szobrászatéhoz hasonló szépség, mely nem fordul gyöngébb természetünk egyetlen részéhez sem, s amely nélkülözi a festészet és a zene elkápráztató kellékeit, viszont fenségesen tiszta, és oly szigorú tökélyre képes, amilyent csak a legnagyobb művészet tud felmutatni.” Bertrand Russel

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: bereczkiildiko@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál