Rajz József

Rajz József

trombitatanár, gitártanár

Két fő szempont mindig is fontos szerepet töltött be munkásságom során. Felkutatni és gondozni a tehetségeket. Kodály Zoltán szavait komolyan véve, hogy „ A Zene mindenkié” fő célom és elhivatottságom, hogy a társadalom minden rétegéhez – kortól, hovatartozástól, egzisztenciától függetlenül – eljusson az értéket képviselő zene.

DSC_9917ffZenei tanulmányaimat 8 éves koromban kezdtem. Első hangszerem a cselló volt, majd a trombita és a zongora következett. Az alapfokú zenei tanulmányok elvégzése után Miskolcon a Bartók Béla  Zeneművészeti Szakközépiskolára nyertem felvételt Trombita szakra. Érettségi után a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Trombita szakán 1993-ban szereztem Trombita tanári diplomát. Hosszú ideig tanítottam a jövő kis muzsikusait. Mivel úgy tapasztaltam, hogy egyre inkább háttérbe szorul a diákok, a fiatalság és talán még a szülők körében is a zenetanulás fontossága 2002-­ben indítottam el tehetségkutató, tehetséggondozó programomat.

Két fő szempont mindig is fontos szerepet töltött be munkásságom során. Felkutatni és gondozni a tehetségeket. Kodály Zoltán szavait komolyan véve, hogy „ A Zene mindenkié” fő célom és elhivatottságom, hogy a társadalom minden rétegéhez – kortól, hovatartozástól, egzisztenciától függetlenül – eljusson az értéket képviselő zene.

Az elmúlt tizennégy évben előadásimon ezt az értéket képviseltem. A célom, hogy az iskolában a gyerekek sajátjuknak érezzék a zenét, a hangszeren való játék az önkifejezés egy természetes formája legyen számukra.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: rajzjozsef@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál