Kovács-Fábián Zsuzsanna

Kovács-Fábián Zsuzsanna

biológia- és földrajztanár

A természettudományos ismeretek átadása mellet az egyik legfontosabb célom az, hogy minden gyerkőcben kialakuljon egy általános természettudományos, és elsősorban természettudatos életmód és gondolkodás, ami a mindennapjaikat is meghatározza.

DSC_9394ffKovács- Fábián Zsuzsanna vagyok, biológia- földrajz szakos pedagógus. 1985-ben születtem egy békés megyei kisvárosban, ahol az általános iskolai tanulmányaimat is végeztem. Már ekkor közel kerültem a biológia tudományához, számos szakkörön, tanulmányi versenyen részt vettem. Evidens volt számomra, hogy a középiskolai tanulmányaimat is ezen a területen folytassam. A békéscsabai Rózsa Ferenc Gimnázium, emelt szintű biológia szakán végeztem, majd az ELTE Természettudományi Karán szereztem diplomát, 2008 júniusában. Később, 2012-ben átültem a tanári asztal „túloldalára” az Eszterházy Károly főiskolán, ahol kiváló oktatóktól tanulhattam a biológiatanár mesterszakon.

Főiskolai tanulmányaim során kerültem igazán közel a tanításhoz, köszönhetően a lelkes, mindig segítőkész módszertan tanároknak. Tapasztalataikkal és a gyerekek iránti szeretetükkel mutatták a helyes utat a jó pedagógussá válás felé. Nagyon sokszor eszembe jut a tanításuk, a munkám során számtalanszor tudok erőt és ötletet meríteni belőlük.Tanári munkámat, egy felnőtteket oktató gimnáziumban kezdtem, majd egy szakközépiskolában tanítottam biológiát a gyerekeknek. 2009 márciusa óta az Új Budai Alma Materben tanítom a felső tagozatosoknak a természetismeretet, ökológiát, biológiát és a földrajzot. A természettudományos ismeretek átadása mellet az egyik legfontosabb célom az, hogy minden gyerkőcben kialakuljon egy általános természettudományos, és elsősorban természettudatos életmód és gondolkodás, ami a mindennapjaikat is meghatározza.

A 2018-as év kihívásokkal teli, hiszen szeptembertől hosszú évek óta először osztályfőnöke lettem az ötödik osztálynak, emellett a kislányom, Alíz is átlápte az iskola  küszöbét, így már az oktatásnak szülői szemmel is részese vagyok.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: fabianzsuzsa@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál