Katona Alíz

Katona Alíz

magyar- és történelemtanár

Úgy éreztem, itt a helyem: ez valóban egy gyermekközpontú közösség, megfogalmazott értékeinket következetesen képviseljük, ezeket őszintén tudjuk közvetíteni a diákjaink felé. Tanárként maximális szabadságot, kreatív ötleteimhez pedig támogatást kaptam.

katona_aliz_bKatona Alíz vagyok, magyar-történelem szakos tanár.

Debrecenben születtem, itt is nőttem fel, Szegeden diplomáztam… nagyon régen. Férjemmel három gyönyörű gyerkőcöt nevelünk, két iskolás fiút és egy ovis kislányt.

Pár évet eltöltöttem a közszférában, mielőtt 2002-ben rátaláltam erre a különleges magániskolára. Úgy éreztem, itt a helyem: ez valóban egy gyermekközpontú közösség, megfogalmazott értékeinket következetesen képviseljük, ezeket őszintén tudjuk közvetíteni a diákjaink felé. Tanárként maximális szabadságot,  kreatív ötleteimhez pedig támogatást kaptam.

Elballagtattam három osztályt, sikeresen felkészítettem hét nyolcadikos évfolyamot a felvételire. Dolgoztam tanulószobán, pedagógiai asszisztensként, tanítottam etikát valamint hon- és népismeretet is fő tantárgyaim mellett.

Aktív részese voltam a pár évvel ezelőtti iskola arculatának kialakításában. Rendszeresen részt vettünk a kerületi tantárgyi versenyeken, szép eredményekkel; történelmi tematikus projekthetet vezettünk be az iskolánkba, gólyatáborokat szerveztem, bolondballagást, erdei iskolákat, ahol külön feladat volt a felsősöknek a falukutatás.

Hat éve külföldre költöztünk. Mivel elkötelezett hívei vagyunk a magyar nyelvnek, kultúrának és történelemnek, nagy lelkesedéssel vettünk részt a helyi magyarok közösségi életében. Csatlakoztam a kórushoz, gyermekeinknek iskolát és óvodát szervezünk, valamint sok-sok közös programot (farsang, anyák napja, karácsony, kirándulások stb.).

Számunkra sohasem volt kérdés, hogy hazatérünk… és most hazatérek az Újalmába is.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: katonaaliz@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál