Hütter Dóra

Hütter Dóra

zenetanár

Próbálom a foglalkozásaimon kifürkészni az egyéni képességeket, igényeket, érdeklődést, és annak függvényében segíteni előre a növendékeimet a saját fejlődési útjukon.

Hütter Dóra vagyok, ének-zene tanár és dalszerző. Gyermekkorom óta érdekel a zene. Furulyáztam iskolai kamarazenekarokban, gitároztam és énekeltem iskolai programokon.

Tizenhat évesen tudatosult bennem, hogy szeretnék elindulni a zenei pályán. Felvételt nyertem a Művészeti Líceumba klasszikus gitár szakra. 2015-ben végeztem a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem zenepedagógia szakán, ahol Csíky Boldizsárnak köszönhetően elkezdődött a zeneszerzéssel való ismerkedésem. 2015-ben részt vettem a Lamantin Jazz Táborban, ahol az improvizáció és a jazz-elmélet alapjait sajátítottam el. Ekkor döntöttem úgy, hogy a fővárosi élő zenei közeg részese szeretnék lenni.

2017-től 2019- ig aktív tagja voltam a Mesebeli Csillagtár Bölcsőde közösségnek, ami életem egyik meghatározó időszaka volt. Itt hasznos tapasztalatokat szereztem a pedagógia terén. 2019-ben alapítottam meg saját zenei formációmat, a Dorchipelago-t.

A zenész és a pedagógus szakma egyaránt hatalmas felelősség és egyben áldás is véleményem szerint. Folyamatos fejlődést, tanulást, személyiségfejlesztést igényel. Ami talán a legfontosabb, hogy pozitív hatással lehetünk egymásra. A gyerekeknek fontos az élményalapú tanulás, a játék, az örömforrás, amihez a zene remek alapanyag. Ha megpróbálunk mélyen elmerülni a zenei tanulmányokban, sok mindent megtudhatunk önmagunkról, fejleszthetjük a koncentrációnkat, a gondolkodásunkat, a kreativitást, a jelenben való létet, az önbizalmat. Ezek az élet bármely területén felhasználható képességek.

Próbálom a foglalkozásaimon kifürkészni az egyéni képességeket, igényeket, érdeklődést, és annak függvényében segíteni előre a növendékeimet a saját fejlődési útjukon.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: hutterdora@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál