Gyuricza Krisztián

Gyuricza Krisztián

tanító, magyartanár, igazgatóhelyettes

Kitűzött célom, hogy egy olyan közösséget kovácsoljunk össze tanítópárommal együtt, ahol jó hangulatban, gondtalanul élmény legyen a tanulás, és a gyerekek praktikusan alkalmazható tudással kerüljenek ki az iskolapadokból.

DSC_8833ff

Egy békési kisvárosban születtem a 70-es évek végén. Általános iskolás éveim után Szegeden folytattam tanulmányaimat, s az itt eltöltött fél évtized lezárásaként távközléstechnikából technikusi oklevelet szereztem. Ekkoriban már éreztem, hogy a műszaki pálya nem áll közel hozzám, ezért a humán felsőoktatás felé fordulva felvételiztem a szekszárdi Illyés Gyula Pedagógiai Főiskolára, ahol az ezredforduló évében diplomáztam magyar műveltségterületen. Főiskolai éveim alatt körvonalazódott bennem, hogy milyen óriási felelősség útnak indítani egy apró gyermeket a tanulás útján. Úgy döntöttem, hogy vállalom ezt a felelősséget. Baráti kapcsolataimnak köszönhetően 2000-ben rátaláltam első munkahelyemre, ahol mind a mai napig dolgozom. Pályám kezdetén 1 évig pedagógiai asszisztensként tevékenykedtem, majd osztályt indíthattam. Első tanítványaim már a hazai illetve a nemzetközi felsőoktatás berkeiben fektetik le jövőjük alapjait. Jelenleg a 4. osztály életét koordinálom tanítópárommal együtt, és ezek mellett a felső tagozat munkájában is részt veszek, mint az 5. és 6. osztály magyartanára. Teendőim sorát igazgatóhelyettesi feladatköröm teszi teljessé, hiszen ezen a téren is segítem az iskola életét irányítani.

Az elkövetkezendő tanévben visszatérek az alapokhoz, mivel újra a kis elsősök osztályfőnöke leszek, s őket terelgetem majd a hétköznapokban. Kitűzött célom, hogy egy olyan közösséget kovácsoljunk össze tanítópárommal együtt, ahol jó hangulatban, gondtalanul élmény legyen a tanulás, és a gyerekek praktikusan alkalmazható tudással kerüljenek ki az iskolapadokból. Eddigi tapasztalataim szolgálnak bizonyítékul, hogy ez nem reménytelen feladat.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: gyuriczakrisztian@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál