Gaál Zsuzsanna

Gaál Zsuzsanna

angoltanár

Évekig elsősorban felsősökkel foglalkoztam, majd az utóbbi hat évben kisgyermekeket is tanítottam angolul alternatív módszerekkel. Ők játékos, képességfejlesztő feladatok által sajátítják el a nyelvet szinte észrevétlenül. Nagyon gyakran mondják, hogy „Zsuzsi néni! Az nem lehet, hogy máris vége van az angol órának.” Tényleg így van, repül velük az idő.

Az angol nyelvvel kislány koromban találkoztam először. Édesapám külföldi munkavállalása révén kerültem a családommal Líbiába, ahol az alsó tagozatot angolul végeztem és idegen nyelvként arabot tanultam. A sokszínű, többnyelvű, multikulturális közeg mindig meghatározó volt további életem alakulása során. Hazatérésünk után tíz éves koromban kaptam az első nyelvtanári felkérést akkori osztálytársamtól. Úgy emlékszem, hogy komolyan vettem a megbízatást, és a magammal hozott színes könyvekből mindkettőnk számára élvezetes órákat tartottam.

Gimnáziumban német tagozatra jártam, majd a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán tanultam Szegeden, ahol angol-német szakos nyelvtanári diplomát szereztem. Pályám korai szakaszában találkoztam először olyan gyerekekkel, akiknek nehezebben ment a tanulás, annak ellenére, hogy ők is szorgalmas és eltökélt diákok voltak. Az akkori iskolámban még nem volt megoldott a nehezen tanuló gyerekek fejlesztése házon belül. Ekkoriban született kisfiam is, adódott az alkalom, hogy a vele töltött három év alatt tovább képezzem magam. Pár évvel később a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán végeztem tanulásban akadályozottak pedagógiája szakos tanárként. Évekig elsősorban felsősökkel foglalkoztam, majd az utóbbi hat évben kisgyermekeket is tanítottam angolul alternatív módszerekkel.  Ők játékos, képességfejlesztő feladatok által sajátítják el a nyelvet szinte észrevétlenül. Nagyon gyakran mondják, hogy „Zsuzsi néni! Az nem lehet, hogy máris vége van az angol órának.” Tényleg így van, repül velük az idő.

Az Újalma csapatához idén csatlakoztam, előzőleg egy alapítványi iskolában dolgoztam angoltanárként, illetve fejlesztőként. Tanári munkám során a motivációt kiemelten fontosnak tartom, illetve azt, hogy minden egyes tanítványomhoz megtaláljam a kulcsot, hogy aztán erősségeire építve a saját útján kísérhessem tovább.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: gaalzsuzsanna@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál