dr. Juhász Gabriella

dr. Juhász Gabriella

tanító

Lenyűgöző dolog szereplője lenni a gyerekek első iskolás éveinek – megszerettetni velük a tanulást, örökké tartó kíváncsisággal beoltani őket, részt venni abban, hogy kreatív fiatalokká érjenek.

DSC_8719ff

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”

(Szent-Györgyi Albert)

E fenti idézet határozza meg mindennapjaimat.

28 éve tanítok általános iskolás korú gyermekeket. Az a belső késztetés, hogy a lehető legtöbbet adjam Nekik, adta az erőt újabb és újabb tudásanyag elsajátítására. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán megszerzett tanítói diplomámon felül elvégeztem a fejlesztő(differenciáló) tanítói és a tanügyigazgatási szakértői képzéseket, valamint számtalan pedagógiai továbbképzés  résztvevője vagyok, voltam. Időközben a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán jogász diplomát szereztem. A sokféle, változatos  tudásanyagot, gondolkodásmódot a mai napig összeolvasztom, úgy kamatoztatom.

Közben természetesen aktívan dolgoztam: napközis tanítóként, osztálytanítóként,  osztályfőnökként, fejlesztő pedagógusként egyaránt kipróbálhattam magam. Nagyon hasznos évek voltak ezek, mert az oktatás minden területét megismerhettem.

Lenyűgöző dolog szereplője lenni a gyerekek első iskolás éveinek – megszerettetni  velük a tanulást, örökké tartó kíváncsisággal beoltani őket, részt venni abban, hogy kreatív fiatalokká érjenek.

A tanuláson kívül nagyon szeretek a gyermekek szabadidős tevékenységeiben is részt venni. Sok-sok szakkört, tehetséggondozó kört, fejlesztő tevékenységet gondoztam pályám során.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekekkel meleg, szeretetteljes környezetben tudjunk együttműködni. Vallom, hogy a kölcsönös tisztelet és szeretet gyümölcsöző a tanító-tanuló kooperációkban.

Közel egy évtizede veszek részt a Milton Friedman Egyetem Szenior Akadémia programjában oktatóként. Ez a fantasztikus kezdeményezés az 50+ korosztálynak kínál tartalmas, és sokszínű kurzuskínálatot. Jogászként alkotmányjogi, büntetőjogi,  a polgári jog egyes jogterületeit érintő, illetve jogtörténelmi kurzusokat indítok az egyetem épületében, illetve szerte az országban, kihelyezett kurzusokon.

Legújabb “időtöltésem” – ami persze már csak a lopott percek aktív, hasznos felhasználását jelenti -  hogy a Bodor Tibor  Kultúrális Egyesület önkéntes felolvasója vagyok. Az Egyesület vak emberek számára kínál hangoskönyveket. Ennek a könyvtári állománynak a gyarapításában segítek már több éve.

Olyan ember, pedagógus, tanító szeretnék lenni, aki személyében példa lehet a tanítványainak!

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309 73 53

E-Mail: juhaszgabriella@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál