Parditka Orsolya

Parditka Orsolya

igazgató

1995 óta foglalkozom gyerekekkel tanítóként, angoltanárként, az utóbbi években pedig igazgatóként. Szerencsésnek vallom magam, mert minden munkahelyem olyan, kreatív és innovatív közösség volt, ahol a klasszikus értékrendek, célok és feladatok nem zárták ki a modern módszerek, újdonságok, új eszközök, technikák használatát az eredményes pedagógiai munka érdekében. Munkám során mindig fontos volt számomra a szabad alkotáshoz elengedhetetlen légkör, ahol motivált, lelkes pedagógusok között elmélyült szakmai munka folyhat.

1995 óta foglalkozom gyerekekkel tanítóként, angoltanárként, az utóbbi években pedig igazgatóként. Szerencsésnek vallom magam, mert minden munkahelyem olyan, kreatív és innovatív közösség volt, ahol a klasszikus értékrendek, célok és feladatok nem zárták ki a modern módszerek, újdonságok, új eszközök, technikák használatát az eredményes pedagógiai munka érdekében. Munkám során mindig fontos volt számomra a szabad alkotáshoz elengedhetetlen légkör, ahol motivált, lelkes pedagógusok között elmélyült szakmai munka folyhat. Pályakezdő tanárként nagy szükségem volt idősebb, tapasztaltabb kollégáim támogatására, tanácsaikra, észrevételeikre, kritikai megjegyzéseikre. Hálás lehetek a sorsnak, hogy abban az időben, amikor a főiskoláról frissen kikerült lelkes titánként magabiztossággal pótoltam a tapasztalatok hiányát olyan intelligens emberek terelgettek a szakmában, akik ezt a féle érzékeny állapotot pontosan megértve úgy tudtak segíteni, hogy azt könnyű volt elfogadni.
Életemben a legtöbbet az első osztályomtól, az oda járó gyerekektől, az ő szüleiktől tanultam közös munkánk során. Türelmet, elfogadást, megértést, kitartást és önuralmat, a közösség erejét. A nyolc év közös munka életre szóló nyomokat hagyott mindannyiunkban, az akkori élmények ma is sok helyzetre nyújtanak megoldást.
Azóta sok év eltelt, de a tanulásnak számomra nem szakadt vége. Nap, mint nap új helyzetekkel, kérdésekkel és feladatokkal, új emberekkel, gondokkal és örömökkel találkozom, és minden beszélgetés, megoldott feladat, meghozott döntés új dolgokat tanít, tapasztalataimat gyarapítja, amit igyekszem iskolánk közösségének hasznára fordítani.
A 2015-ös év izgalmas feladatot tartogat számomra. Újra tanítani fogok. Vagyis inkább: ÚJRA TANÍTANI FOGOK!
Az elmúlt években az igazgatói teendők mellett mindig éreztem egy kicsit annak a hiányát, hogy nem tanítok. Most gondoltuk úgy kollégáimmal, hogy elérkezett az idő, hogy feladataim egy részének átadásával időt teremtsünk arra, hogy újabb szakmai kihívásokkal is foglalkozhassak, újra inspirálódhassak, más típusú élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhassak.
Nagy lelkesedéssel és odaadással készülök a feladatra, az első osztály vezetésére. Sok új ötlet és elképzelés született a fejemben az elmúlt években, amit szeretnék megvalósítani. Saját kisfiam, Benedek iskolás élményei nagyban befolyásolják nézeteimet, kíváncsian várom, hogy a hétköznapokban tanítói attitűdömet is átalakítja-e az a tény, hogy már gyakorló édesanyaként is járom az oktatási rendszer útvesztőit.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: parditka@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál