Harka Zsófia

Harka Zsófia

tanító

A hivatásomban azt szeretem a legjobban, hogy a gyerekekkel olyan szoros bizalmi kapcsolatot tudok kialakítani, amire éveken keresztül kölcsönösen építkezhetünk. Izgalmas az a folyamat, mikor elsőben bemutatkozunk egymásnak, majd napról-napra egyre jobban megismerjük egymást, és elindulunk egy hosszú közös úton.

DSC_9756ff

2006-ban végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanítóképző karán. Testnevelés és matematika a műveltség területem. Gyerekkorom óta versenyszerűen kosárlabdázom, ezért egyértelmű volt, hogy a sportvonalat képviselve megszerzem a Testnevelési Egyetem kosárlabdaedzői oklevelét.

14 éve tanítok, 4 éve csatlakoztam az Újalma csapatához. A hivatásomban azt szeretem a legjobban, hogy a gyerekekkel olyan szoros bizalmi kapcsolatot tudok kialakítani, amire éveken keresztül kölcsönösen építkezhetünk. Izgalmas az a folyamat, mikor elsőben bemutatkozunk egymásnak, majd napról-napra egyre jobban megismerjük egymást, és elindulunk egy hosszú közös úton. Jó érzés látni őket, ahogy rácsodálkoznak a minket körülvevő világra, ahogy felfedezik az összefüggéseket, és közben szépen-lassan elérik a kamaszkort. Negyedik év végén pedig már fél szavakból is értjük egymást, elég egy pillantás, hiszen egy csapat lettünk.

Matematikát, testnevelést és környezetismeretet tanítok a saját osztályomban, ezek mellett kosárlabda edzéseket és matematika fakultációt tartok. Lételemem a sportolás, és ezt igyekszem a gyerekek mindennapjaiba is belecsempészni, hogy kialakuljon bennük a mozgás iránti igény. Tagja vagyok a sítábort szervező csapatnak, és idén először a kollégákkal együtt körbe futjuk a Balatont az Ultrabalaton futóverseny keretében.

Szeretem az „ALMÁS” közösséget, ahol családias, támogató, baráti légkör fogad nap, mint nap.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: harkazsofia@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál