Utolsó levél haza

A csütörtöki napunk is napfényesen indult. A reggeli gyakorlatok közül a legtöbb gyerek most az elcsendesedést választotta. De nemcsak Mészi néni körül hallgatták a szökőkút vizének csobbanását és a lombok suhogását. Itt is, ott is a kastélyban föllelhető volt egy félig szendergő fiatal a bőrfotel nyikorgó neszeibe feledkezve, szemhéjukon az egészséges fáradtság finom barázdáival.
Úgy érzed, hogy jót tenne egy kis rajzfilm? Nyomkodnál csendben egy kis hűvös agyagot? Vagy csak rajzolgatnál a 100 éves könyvtárszobában? Mindegyiket megteheted a feltöltődésed érdekében például a Magyar rajzfilmek, Szobrászok, és Illusztrátorok fakultációkon, úgy hogy összesen 34 foglalkozás közül választhatsz 4 alkalmat.
Amikor új erőre kaptunk, várt bennünket egy izgalmas szabadulószoba a kastély egyik ódon szobájának hűvösében.
Majd az ebédre tálalt steakburgonya finom fűszereit egy grandiózus medencézéssel öblítettük le. Később úgy hozta az élet körforgása, hogy a nyolcadikosok a kastély körtermében búcsúztak el tanáraiktól személyes üzeneteikkel. -”Don’t cry snowman!”- dúdolták a végzősök, a hóember elolvad, de a közösen szerzett emlékeink megmaradnak.
A szerenáddal párhuzamosan Kiss Niki grappling-földharc világbajnok, korábbi diákunk volt a vendégünk, akitől megtudtuk, hogy négyzet formájú érmeivel már egy kisebb bőröndöt is ki tud csempézni. Az esti tábortűzre Nagy Bogi énekesnő magával ragadó koncertjével hangoltunk. Megtudtuk róla, hogy gyerekkorában imádta a szolfézst és személyesen is találkozott a jelenleg legnépszerűbb magyar előadóval, így hatalmas örömünkre elénekelte Azariah és DESH Mind1 c. számát. A legnagyobb üdvrivalgást azonban azzal szerezte Bogi, hogy egyikünk spontán kérésére elénekelte Britney-től az Oops!… I did it again-t fejből. A tábortűz után átsétáltunk a bátorságpróba helyszínére. A kastély egy órára az árnyak és suttogások birodalmává változott. Az erdőből sejtelmes kéklő köd gomolygott. Különböző pattogó, recsegő, guruló, vödörrel kongató lények szökkentek ki a fák közül. Egymásba kapaszkodva, egymást segítve, támogatva kiálltuk a bátorságpróbát. A program végén pedig mini diszkó segített visszatérni a szokásos tábori útra. Hosszú napunk volt, pillanatok alatt elaludtunk. Holnap ilyenkor már otthoni ágyunkban pihenünk! Jó éjszakát! Hamarosan találkozunk.