Erdei utolsó nap

441449346_1003316781794262_3233830888343167347_nA péntekünk a búcsúzkodás és összepakolás jegyében telt el vajtai birodalmunkban. Szeretett szobáink titkos rejtekhelyeiről először a papucsok másztak elő a bőrönd kapitány füttyentésére. Őket követte a többi álmos ruhanemű. Csak a mogorva zokni uraság nem akart kicsúszni az ágy alól, de őt is kipiszkáltuk valahogy. A rágcsás zacskók az utolsó táncra kérték fel az üres pénzes borítékokat, az üzenetes csíkok boldogan nézték őket és csak a következő szavakat ismételgették: “Jó volt, jó volt, jó volt!”
Miután az utolsó cápás papucsot is sikerült kifogni a zuhanyzó tálcából elindultunk, hogy meghallgassuk a tanárok összefoglaló előadásait a heti fakultációkról. Megértettük, hogy miért nincsenek színes fotók Mátyásról. Megtanultuk, hogy Houdini hogyan szabadult ki a legcselesebb lakatos ládákból. Végül megtudtuk, hogy Máté Bence természetfotós nyulakat tenyésztett és abból a pénzből vásárolta az első kameráját. Ebéd előtt Dávid Kornél kosárlabdás mérítkezett össze iskolánk legmagasabb tanáraival: Krisztián bácsival és Dávid bácsival. A Chicago Bulls játékosa csak pár betűvel múlta fölül a számok zsonglőrét.
Az ebédet jutalomsüti koronázta, az elindulás előtti perceket pedig egy össznépi csapatjáték színesítette, melyben a híres magyarok témakörében csillogtathattuk meg a héten megszerzett ismereteinket.
Amikor ezt írjuk, éppen gurulunk felétek és minden másodpercben közelebb érünk hozzátok, de a megszerzett élményeinket nem hagytuk Vajtán a kastélyban, azokat örökre magunkkal visszük. Köszönjük az egész hetes figyelmet! Búcsúzik a narrátor is, Adorjáni Ákos. Jövőre is találkozunk!