Harmadik levél haza

HL1_5058 (1)Amikor szerda reggel kinéztünk az ablakunkon, gyönyörű napsugár mosolygott ránk. Örömünkben körbefutottuk a kastélyt Dávid bácsival. Reggeli után Szoboszlay Eszter kicsinyítette le a világot úgy, hogy 300 ember beférjen a padláson a nagyelőadóba. Megtekintettük a Boltosmesék c. animációs filmet, melyet egy labda méretű mini makettbolygón forgattak stop motion technikával. A mozgó szereplőkről 1 másodperc alatt 8 rajz készült. Megtudtuk, hogy Sz. Eszter fejében született meg az Agymanók elődje: a Fejlakók c. animációs film ötlete. Ezt az alkotást is megnéztük, melynek végére egy kis manó csengetni kezdett a fejünkben: Elérkeztünk a tábor félidejéhez. Ugye milyen gyorsan telik az idő amikor az ember fejében a tábortűz kellemes lángja ég? Már csak egy kis zene hiányzik? Irány a palotadomb oldalába vájt kültéri színpad! Itt 300 fülpár hallgathatta meg Bolyki Balázs és a B4 bátorító örömkoncertjét, akinek az volt a legnagyobb boldogsága, hogy 4 fiával lépett fel. Mi a leghatalmasabb szuperképességed? Az, hogy képes vagy adni másoknak! – Give it away!-dúdolta 300 gyerek közösen 3 szólamban.

De nemcsak a zene tengerében csobbanhattunk, igazi fürdésre is bőven volt ma lehetőségünk a biztonságos és tiszta medencében.
A szerdánk záró főprodukciója a nyolcadikosok bolond ballagása volt. Először azt hittük, hogy batikolt madarak röppentek a kültéri nézőtérre, de kiderült, hogy hagyományos mexikói népviseletben sziporkáznak. A végzősök bámulatos érzékletességgel játszották el a közönségnek az erdei iskoláik 8 éves történetét, hogyan változott meg a viszonyulásuk a búcsúzkodáshoz, a buszos utazáshoz, a pótvacsorához és a meseolvasához. A jelenet végén felvételi előkészítős feladatlapokból készült pinatákat lehetett szétütni, melyből ömlöttek a cukorkák. Ezzel is azt üzenték, hogy a kitartó tanulás jutalma mindig édes. Büszkék vagyunk a nyolcadikosainkra! A műsor végén az egész iskola táncra perdült. Kinőttük a Maranathát jöhetett a Macarena!
Reméljük a csütörtök is hasonló izgalmakat rejteget! Jó éjszakát kívánunk!