Harmadik levél haza

A szerda reggelünk állati jól indult, ugyanis Tóth Gábor állati bemutatóját tekintettük meg. Rejtőzködő lények tudásával lettünk bölcsebbek. Megtanultuk, hogy nem tudnánk elfutni a házi egér elől, ha üldözőbe venne bennünket, annyira gyors.
Ha felfújunk egy egeret, vándorpatkány lesz belőle, akié a világ legnagyobb bajsza testméret arányosan.
Megismerkedhettünk Gumikával, a fantasztikusan hajlékony görénnyel, akinek bár rossz a látása, bármilyen formába csavarodva képes nézni a Minimaxot. Megtudtuk, hogy a nyestet főleg az elektronika köti le, boldogan gubancolja a vezetékeket, viszont a PET palackok recsegéstől nagyon fél. (Ma, miközben a nyest az egyik telefonkábelt birizgálta, a fülét a dróthoz érintve jött a hír, hogy 4 újalmás gyereknek sikerült a nyelvvizsgája.)
Spurika, a róka a lángos zsíros, olajos papírjának zörgetésétől tud a legjobban elaludni. És mostantól azt is megtanultuk, hogy Kanóc, a kutya májas távirányítóval működik. Minden gyerek egyetértett abban, hogy legszívesebben hazavinné ezeket az állatokat.
Az volt a szerencsénk, hogy az állatos bemutató után egyből agyagozni mentünk, így minden élményünket életre kelthettük a föld gyurmájából.
Később hatalmas tiszai kalandban volt részünk: a magyar kenusok és kajakosok fő edzőhelyét elfoglalta egy sárkány, de mi 2 kilométer hajózással és több ezer evezőcsapással legyőztük őt, pedig a mi hajónkra is feltekeredett.
Este Fabók Mancsi bábelőadását tekintettük meg. A háromágú tölgyfa tündére c. műben egészen egyedülálló hanghatások és látványvilág fogadott bennünket, de a legérdekesebb az volt, hogy egy 12 literes fémkancsóból öntötték a tündérlány könnyeit. De jól olvastátok, nem a mi könnyeink voltak azok, ugyanis nekünk semmi okunk nincs panaszra ennyi élmény után.
A napot a hagyományos számháborús összecsapással zártuk. Hatalmas területen gomolyogtak a piros és fekete hadak és mindenki nyert, aki élvezte a játékot.
A nap igazi hősei azonban a zenészek voltak, akik szó szerint reggeltől estig húzták a talpalávalót a sok gyerekcsoportnak, s nemcsak lelki tápanyaggal láttak el bennünket, hanem a finom zsíros kenyeret és a nutellás falatokat is ők gyártották! Édes álmokat kívánunk mindenkinek!