Felvétel menete

Kedves Érdeklődők!

Intézményünkben a 2020/2021-es tanévében induló nulladik és első évfolyamok kialakítása megtörtént.

2020/2021-es tanévre a jövő évi negyedik, ötödik, hatodik és hetedik évfolyamra fogadunk be jelentkezéseket.  Érdeklődés esetén küldjék el bemutatkozó levelüket a felveteli.ujalma(kukac)gmail.com címre. Amennyiben az osztályfőnökök szeretnének megismerkedni gyermekükkel, abban az esetben postázzuk jelentkezési lapunkat!

A 2021/2022-es tanév nulladik és első évfolyamára a jelentkezési felület 2020.03.15-én nyílik meg a délelőtti órákban.

A jelentkezés legfontosabb paraméterei a következők az első osztályba:

Azok a gyermekek, akik 2021. augusztus 31-ig betöltik 6. életévüket tankötelesek lesznek, így első évfolyamra tudnak jelentkezni.

Fontos információ azoknak, akik bizonytalanok az iskolakezdésben, holott tanköteles lesz gyermekük. A jelenlegi szabályozás szerint a szülők kérvényezhetik majd az Oktatási Hivatalnál a plusz egy óvodai nevelési évet. Az űrlapon lehetőségük lesz jelezni, ha ezt szándékoznak kérvényezni. Amennyiben a hivataltól kapnak ilyen engedélyt, akkor a nulladikos csoportok kialakításánál döntünk gyermekük felvételéről.

A jelentkezés legfontosabb paraméterei a következők a nulladik évfolyamra:

2015. szeptember 1. és 2017. január 1. között született gyermekek jelentkezését várjuk 2021. szeptemberében induló csoportjainkba.

Szakmai csapatunk havonta egyszer áttekinti a jelentkezők anyagát, és dönt arról, hogy mely családokkal szeretné megkezdeni az ismerkedés folyamatát. Ekkor mindenkinek e-mailben visszajelzést küldünk. Amennyiben intézményünk alkalmas lehet gyermeke oktatására-nevelésére, úgy telefonon egyeztetünk időpontot egy személyes találkozóra a szülőkkel és a gyermekkel. A megválaszolt kérdőív teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

Az iskolára vonatkozó általános információkat a honlapunkon találhatják.

Kitöltés előtt kérjük, olvassa el a Felvétel menüpontot iskolánk honlapján, ahol részletes információkat kaphat a felvétel menetéről és a támogatással kapcsolatos részletekről.

Amennyiben szeretné megtekinteni intézményünket, kérjük, hogy látogasson el nyílt napjaink valamelyikére novembertől márciusig.

A nyílt napok programja:

 • 7:45-8:45 Kávé, habbal… kötetlen beszélgetés gyerekek nevelését és oktatását érintő kérdésekről.
 • 9:00-11:00 Nyílt órák 1-8. osztályig
 • 11:00-13:00 Tájékoztató az intézmény szakmai munkájáról

Egy osztályban egy időben maximum 20 vendéget tudunk fogadni, így az órák látogatása csak regisztráció után lehetséges.

A regisztrációra az online űrlap kitöltésével van lehetőség kizárólag a nyílt napot megelőző 10 napban.

 Áprilistól novemberig az alábbi időpontokban tudunk reggel 8 órakor lehetőséget biztosítani iskolánk megismerésére azoknak a jelentkezőknek, akik nem tudtak nyílt napon részt venni. Ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek az velünk és általános tájékoztatást kapnak az itt folyó munkáról, óralátogatásra nincsen lehetőség.

Az iskolalátogatás időpontok:

 • 2019. október 17.
 • 2020. április 30.
 • 2020. június 25.
 • 2020. szeptember 24.

Kérjük részvételi szándékukat hónap megjelöléssel e-mailben jelezzék az iskola titkárságán info@ujalma.hu .

Az iskola életébe, a tanórákba bepillantást nyerhet a videogaléria alatt található kisfilmek segítségével.

Jelentkezés és felvétel a nulladik évfolyamra 

Intézményünkben a 2020/2021-es tanévben induló nulladik évfolyam kialakítása megtörtént.

A 2021/2022-es tanév nulladik évfolyamára a jelentkezési felület 2020.03.15-én nyílik meg.

Jelentkezés és felvétel lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.)
 2. Online jelentkezési lap kitöltése
 3. A gyermek részvétele az e-mailben kapott időpontban megjelölt ismerkedő foglalkozáson
 4. Ismerkedő beszélgetés az intézmény vezetőjével az e-mailben kapott időpontban
 5. Felvételről történő írásbeli értesítés után beiratkozás

 

1. A 2019-2020-as tanévben az alábbi nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk:

Nyílt napok és személyes iskolalátogatások időpontjai.

A nulladikban nem tartunk nyílt órákat, ugyanakkor a nyílt napokon lehetőségük van a látogatóknak bekukkantani a csoportba, megismerkedni a nulladik programjával Óvodabemutató keretében.

2. Jelentkezés

Ha szeretné 4,5-6 éves gyermekét az Almába íratni, kérjük töltse ki a Jelentkezési lapot, mely lehetővé teszi számukra, hogy jobban megismerhessük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára. Ez a jelentkezési felület az adott csoport indulása előtt 18 hónappal nyílik meg. A 2021-2022-es tanév jelentkezési felülete 2020. március 15-én nyílik meg. Azok a családok, akik gyermeke 2021. augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, de nulladikba szeretnének  jelentkezni az Oktatási Hivatalnál tudnak plusz egy évet kérvényezni, de nekik is az elsős jelentkezést kell kitölteni. A nulladik zárása két ütemben fog történni a férőhelyek egy részét fenntartjuk a másodszor nagycsoportos gyermekek számára.

A jelentkezési lapok befogadását az intézmény lezárja amennyiben az adott évfolyamra jelentkezők száma eléri a betölthető helyek körülbelül kétszeresét.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezárásakor az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Javasoljuk a nyílt napokon való részvételt, mert így kaphatnak átfogó képet intézményünk életéről, működéséről.

 3. Ismerkedő foglalkozás

Nulladik évfolyamra történő jelentkezés esetén  gyermeküknek egy ismerkedő foglalkozáson kell részt vennie a kezdést megelőző tanévben. Ennek időpontjáról e-mail-ben értesítjük Önöket.

 4. Személyes beszélgetés a családdal

Az ismerkedő foglalkozás után szakmai csapatunk dönt arról, hogy melyik családokkal szeretnénk folytatni az ismerkedést.

Őket az intézményvezető rövid személyes beszélgetésen fogadja. A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére.

Mindenkitől kérjük, hogy hozzon magával egy fényképet a gyermekről, egy emberrajzot és egy családrajzot.

Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal egy pedagógia jellemzést gyermekükről, melyet gyermekük óvópedagógusa készít el. A következő területekről szeretnénk információt kapni:

 1. A gyermek közösségben betöltött szerepe
 2. A gyermek viselkedése társaival, óvópedagógusaival és szüleivel
 3. Milyen területeken lesz a gyermeknek szüksége kiemelt odafigyelésre?

 5. Kiválasztás és beiratkozás

A csoport kialakításánál a testvérgyerekek előnyt élveznek. Igyekszünk a közösség kialakításánál a csoportdinamikai szempontokra figyelemmel lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont számunkra az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

A személyes beszélgetések várhatóan decemberben kezdődnek, a felvételről legkésőbb februárban értesítjük a jelentkezőket. Véglegesíteni a beiratkozással tudják a jelentkezési szándékukat, amikor a szülői szerződés megkötésével egy időben befizetik a beiratkozási hozzájárulást (2 havi hozzájárulásnak megfelelő összeg). Ez az összeg az éves hozzájárulás összegébe beleszámít, az vissza nem igényelhető.

 

Jelentkezés és felvétel az első évfolyamra 

Intézményünkben a 2020/2021-es tanévében induló első évfolyam kialakítása megtörtént.

 A 2021/2022-es tanév első évfolyamára a jelentkezési felület 2020.03.15-én nyílik meg.

(Azok a családok, akik gyermeke 2021. augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, de nulladikba szeretnének  jelentkezni az Oktatási Hivatalnál tudnak plusz egy évet kérvényezni, de nekik is az elsős jelentkezést kell kitölteni.)

 Jelentkezés és felvétel lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.)
 2. Online jelentkezési lap kitöltése
 3. Részvétel az e-mailben kapott időpontban ismerkedő csoportos foglalkozáson, ezután dönt szakmai csapatunk az ismerkedés folytatásáról.
 4. Részvétel az e-mailben kapott időpontban egy ismerkedő beszélgetésen az intézmény vezetőjével, miközben a gyermek leendő pedagógusaival ismerkedik
 5. Felvételről történő írásbeli értesítés után beiratkozás

 

1. 2020-2021-es tanév nyílt napjairól 2020 szeptemberétől tájékozódhatnak, illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk.

Nyílt napok és személyes iskolalátogatások időpontjai.

2. Jelentkezés

Ha szeretné gyermekét az Újalma iskolába íratni, kérjük töltse ki a Jelentkezési lapot, mely lehetővé teszi számukra, hogy jobban megismerhessük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára. A jelentkezési felület az adott évfolyam indulása előtt 18 hónappal nyílik meg.

A 2021-2022-es tanév jelentkezési felülete 2020. március 15-én nyílik meg.

Külsős jelentkezők számára korlátozott számban tudunk helyet biztosítani, mert az első osztályok kialakításánál a testvér gyerekek és nulladikosaink előnyt élveznek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezárásakor az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Javasoljuk a nyílt napokon való részvételt, mert így kaphatnak átfogó képet intézményünk életéről, működéséről.

 3. Ismerkedő foglalkozás első évfolyamra jelentkezőknek

A 2021-2022-es tanév első évfolyamára jelentkezőkkel 2020. október 22-én 9:00-12:00 óráig ismerkedünk meg. Minden jelentkezőt egy időben fogadunk. Kis csoportokra osztva vesznek részt egy több állomásból álló kalandjátékon, ahol  intézményünk szakemberei olyan számunkra fontos területeket figyelnek meg, ami a velünk való hatékony együttműködésben nélkülözhetetlen, illetve a csoportalakításhoz szükséges információkat megadja (pl.: kooperativitás, dominancia, érdeklődés, viselkedésjegyek).

Október végéig írásban értesítjük arról a családokat, hogy van-e módunk az ismerkedés folytatására. Azokkal a családokkal és gyerekekkel találkozunk személyes, egyéni ismerkedés keretében, akikről a csalogató délután alapján úgy látjuk, hogy reális eséllyel pályáznak nálunk első osztályos helyre. Az egyéni ismerkedés időpontjáról ebben az e-mailben tájékoztatjuk önöket.

 4. Személyes ismerkedés a gyerekekkel és beszélgetés a családdal

A találkozón a gyermekkel a leendő első osztály pedagógusa és a fejlesztő csapat egy tagja találkozik majd. Azért, hogy képet kaphassunk a leendő kisiskolás képességeiről, néhány egyszerű feladat elvégzésére is sor kerül. Mindenkitől kérjük, hogy hozzon magával egy fényképet a gyermekről, egy emberrajzot és egy családrajzot.

A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére.

Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal egy pedagógia jellemzést gyermekükről, melyet gyermekük óvópedagógusa készít el. A következő területekről szeretnénk információt kapni:

 1. A gyermek közösségben betöltött szerepe
 2. A gyermek viselkedése társaival, óvópedagógusaival és szüleivel
 3. Milyen területeken lesz a gyermeknek szüksége kiemelt odafigyelésre?

 5. Kiválasztás és beiratkozás

Az osztály kialakításánál a testvérgyerekek és a nulladikból érkezők előnyt élveznek. Igyekszünk a közösség kialakításánál a csoportdinamikai szempontokra figyelemmel lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont számunkra az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

A felvételről legkésőbb februárban értesítjük a jelentkezőket.

Véglegesíteni a beiratkozással tudják a jelentkezési szándékukat, amikor a szülői szerződés megkötésével egy időben befizetik a beiratkozási hozzájárulást (2 havi hozzájárulásnak megfelelő összeg). Ez az összeg az éves hozzájárulás összegébe beszámít, az vissza nem igényelhető.

 

Jelentkezés és felvétel már működő évfolyamra 

2019/2020-as tanévben kizárólag a jelenlegi ötödik és hatodik évfolyamra fogadunk be jelentkezéseket. Érdeklődés esetén írjanak az felveteli.ujalma(kukac)gmail.com címre és postázzuk jelentkezési lapunkat!

Intézményünkben angol nyelvet tanítunk. Felsőbb évfolyamra előzetes angol nyelvtanulás nélkül nincs lehetőség bekapcsolódni.

Lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.), tájékozódás a honlapon, hogy van-e az adott évfolyamra jelentkezési lehetőség.
 2. Online jelentkezési lap kitöltése, bizonyítvány másolatok, szakértői vélemények feltöltése
 3. Amennyiben az iskola nyitott az ismerkedésre, telefonon egyeztet időpontot a családdal egy ismerkedő beszélgetésre az intézmény vezetőjével, miközben a gyermek leendő pedagógusaival ismerkedik. Matematika, magyar és angol tárgyakból szintfelmérőn vesz részt. Ezután dönt a szakmai csapatunk az ismerkedés folytatásáról vagy befejezéséről.
 4. A gyermek részvétele ismerkedő próbanapokon
 5. Sikeres felvételről történő telefonos értesítés után beiratkozás

 1. A 2019-2020-as tanévben az alábbi nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk:

Nyílt napok és személyes iskolalátogatások időpontjai.

2. Jelentkezés

2019/2020-as tanévben kizárólag a jelenlegi ötödik és hatodik évfolyamra fogadunk be jelentkezéseket.

Jelentkezés előtt, kérjük, vegyék figyelembe, hogy intézményünk diákjai nulladiktól kezdve angolt tanulnak, így nem áll módunkban angolt nem tanuló diákkal az ismerkedést megkezdeni.

A kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezártakor az adatok megsemmisítésre kerülnek

 3.Személyes ismerkedés a gyerekekkel és beszélgetés a családdal

A jelentkezési lap feldolgozása után, amennyiben intézményünk alkalmas lehet gyermeke oktatására-nevelésére, úgy az osztályt tanító pedagógusok dönthetnek arról, hogy szeretnének-e új gyermekkel ismerkedni. Amennyiben igen, úgy telefonon egyeztetünk időpontot egy személyes találkozóra a szülőkkel és egy szintfelmérőre (matematika, magyar, angol) a gyerekkel. Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzák el a gyermek füzeteit, ellenőrzőjét!

Amíg a gyermek a pedagógusokkal ismerkedik, addig a szülőkkel a személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére. A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

4. Próbanapokon való részvétel

Ha a szakmai csapatunk egyöntetű véleménye szerint elképzelhető a gyermek felvétele, a további ismerkedésre próbanapokat egyeztetünk, hogy találkozhasson a gyermek az érintett osztály diákjaival, és láthassuk, hogy hogyan dolgozik együtt a közösséggel.

Az folyamat során végig előtérbe helyezzük a már itt tanuló diákok érdekét.

 5. Kiválasztás és beiratkozás

A próbanapokat követően az ismerkedési folyamatban részt vevő pedagógusok közösen döntenek arról, hogy alkalmasnak találják-e a gyermeket az osztályba való felvételre.

Pozitív döntés esetén, a felvétel akár év közben is lehetséges. Az átiratkozás a szülői szerződés megkötésével történik, mellyel egy időben befizetendő a beiratkozási hozzájárulás (2 havi hozzájárulásnak megfelelő összeg). Ez az összeg az éves hozzájárulás összegébe beszámít.