Felvétel menete

A 2020-2021-es tanév nulladik és első évfolyamába jelentkezett családokat tájékoztatjuk, hogy a megváltozott törvényi szabályozások miatt felvételi eljárásunkat módosítjuk. A törvény végrehajtási rendelete várhatóan szeptember végén jelenik meg. Mindenkit e-mailben tájékoztatunk az ismerkedés folyamatáról.

Felhívjuk azok figyelmét, akik már nem tudtak jelentkezési lapot kitölteni a 2020-2021-es tanév nulladik és első évfolyamára és csupán várólistára regisztráltak, hogy a megváltozott törvényi szabályozások miatt várhatóan nem lesz lehetőségünk senkinek lehetőséget biztosítani az ismerkedésre.

 

Köszönjük érdeklődését! Kérjük, hogy amennyiben intézményünkbe szeretné gyermekét járatni, az alábbi kérdőív kitöltésével tegye lehetővé számunkra, hogy jobban megismerhessük őt. Csak azokra az évfolyamokra fogadunk jelentkezést, ahol a kérdőív részletes kérdésekkel megnyílik.

A várólistára való regisztráció nem jelent jelentkezést az iskolába.

A beérkezett jelentkezéseket havonta összesítjük. Amennyiben intézményünk alkalmas lehet gyermeke oktatására-nevelésére, és az adott évfolyamon van betölthető üres hely, úgy telefonon egyeztetünk időpontot egy személyes találkozóra a szülőkkel és a gyermekkel.

A megválaszolt kérdőívek teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

Az iskolára vonatkozó általános információkat a nyílt nap tájékoztatóján szerezhetnek az intézmény vezetőjétől.

Kitöltés előtt kérjük, olvassa el a Felvétel menüpontot iskolánk honlapján, ahol részletes információkat kaphat a felvétel menetéről és a támogatással kapcsolatos részletekről.

 

 

 

Köszönjük érdeklődésüket. Amennyiben szeretné megtekinteni intézményünket, kérjük, hogy látogasson el nyílt napjaink valamelyikére novembertől márciusig.

A nyílt napok programja:

 • 7:45-8:45 Kávé, habbal… kötetlen beszélgetés gyerekek nevelését és oktatását érintő kérdésekről.
 • 9:00-11:00 Nyílt órák 1-8. osztályig
 • 11:00-13:00 Tájékoztató az intézmény szakmai munkájáról

Egy osztályban egy időben maximum 20 vendéget tudunk fogadni, így az órák látogatása csak regisztráció után lehetséges.

A regisztrációra az online űrlap kitöltésével van lehetőség kizárólag a nyílt napot megelőző 10 napban.

Áprilistól novemberig az alábbi időpontokban tudunk reggel 8 órakor lehetőséget biztosítani iskolánk megismerésére azoknak a jelentkezőknek, akik nem tudtak nyílt napon részt venni. Ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek az velünk és általános tájékoztatást kapnak az itt folyó munkáról, óralátogatásra nincsen lehetőség.

Az iskolalátogatás időpontok:

 • 2019. október 17.
 • 2020. április 30.
 • 2020. június 25.
 • 2020. szeptember 24.

Kérjük részvételi szándékukat hónap megjelöléssel e-mailben jelezzék az iskola titkárságán info@ujalma.hu .

Az iskola életébe, a tanórákba bepillantást nyerhet a videogaléria alatt található kisfilmek segítségével.

Jelentkezés és felvétel a nulladik évfolyamra 

Lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.)
 2. Online jelentkezési lap kitöltése 
 3. A gyermek részvétele az e-mailben kapott időpontban megjelölt ismerkedő foglalkozáson
 4. Ismerkedő beszélgetés az intézmény vezetőjével az e-mailben kapott időpontban
 5. Felvételről történő írásbeli értesítés után beiratkozás

 

1. A 2019-2020-as tanévben az alábbi nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk:

A nulladikban nem tartunk nyílt órákat, ugyanakkor a nyílt napokon lehetőségük van a látogatóknak bekukkantani a csoportba, megismerkedni a nulladik programjával Óvodabemutató keretében.

plakát hamarosan

 

2. Jelentkezés

Ha szeretné 4-5 éves gyermekét az Almába íratni, kérjük töltse ki a Jelentkezési lapot, mely lehetővé teszi számukra, hogy jobban megismerhessük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára.

A jelentkezési felület az adott csoport indulása előtt 18 hónappal nyílik meg.

A jelenlegi és a 2020. szeptemberében induló csoportokba már nem fogadunk jelentkezéseket. A 2021-2022-es tanév jelentkezési felülete 2020. március 15-én nyílik meg.

A jelentkezési lapok befogadását az intézmény lezárja amennyiben az adott évfolyamra jelentkezők száma eléri a betölthető helyek kétszeresét.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezártakor az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Javasoljuk a nyílt napokon való részvételt, mert így kaphatnak átfogó képet intézményünk életéről, működéséről.

 

3. Ismerkedő foglalkozás

Nulladik évfolyamra történő jelentkezés esetén  gyermeküknek egy ismerkedő foglalkozáson kell részt vennie. Ennek időpontjáról e-mail-ben értesítjük Önöket.

 

4. Személyes beszélgetés a családdal

Amíg a gyerekek az ismerkedő foglalkozáson vesznek részt a pedagógusokkal, az intézményvezető rövid személyes beszélgetést folytat a szülőkkel. A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére.

Mindenkitől kérjük, hogy hozzon magával egy fényképet a gyermekről, egy emberrajzot és egy családrajzot.

Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal egy pedagógia jellemzést gyermekükről, melyet gyermekük óvópedagógusa készít el. A következő területekről szeretnénk információt kapni:

 1. A gyermek közösségben betöltött szerepe
 2. A gyermek viselkedése társaival, óvópedagógusaival és szüleivel
 3. Milyen területeken lesz a gyermeknek szüksége kiemelt odafigyelésre?

 

5. Kiválasztás és beiratkozás

A csoport kialakításánál a testvérgyerekek előnyt élveznek. Igyekszünk a közösség kialakításánál a csoportdinamikai szempontokra figyelemmel lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont számunkra az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

A felvételről legkésőbb februárban értesítjük a jelentkezőket. Véglegesíteni a beiratkozással tudják a jelentkezési szándékukat, amikor a szülői szerződés megkötésével egy időben befizetik a beiratkozási díjat (2 havi támogatásnak megfelelő összeg). A beiratkozási díj összege az éves támogatás összegébe beszámít, az vissza nem igényelhető.

 

Jelentkezés és felvétel az első évfolyamra 

Lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.)
 2. Online jelentkezési lap kitöltése
 3. Részvétel az e-mailben kapott időpontokban két Csalogató foglalkozáson
 4. Részvétel az e-mailben kapott időpontban egy ismerkedő beszélgetésen az intézmény vezetőjével, miközben a gyermek leendő pedagógusaival ismerkedik
 5. Felvételről történő írásbeli értesítés után beiratkozás

 

1. A 2019-2020-as tanévben az alábbi nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk:

plakát hamarosan

2. Jelentkezés

Ha szeretné gyermekét az Újalma iskolába íratni, kérjük töltse ki a Jelentkezési lapot, mely lehetővé teszi számukra, hogy jobban megismerhessük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára.

A jelentkezési felület az adott évfolyam indulása előtt 18 hónappal nyílik meg.

A 2020-2021-es tanévre már nem fogadunk jelentkezéseket.

A 2021-2022-es tanév jelentkezési felülete 2020. március 15-én nyílik meg.

A jelentkezési lapok befogadását az intézmény lezárja amennyiben az adott évfolyamra jelentkezők száma eléri a betölthető helyek kétszeresét. Külsős jelentkezők számára nagyon korlátozott számban tudunk helyet biztosítani, mert az első osztályok kialakításánál a testvér gyerekek és nulladikosaink előnyt élveznek.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezártakor az adatok megsemmisítésre kerülnek.

Javasoljuk a nyílt napokon való részvételt, mert így kaphatnak átfogó képet intézményünk életéről, működéséről.

 

3. Csalogató délután első évfolyamra jelentkezőknek

A 2020-2021-es tanév első évfolyamára jelentkezőkkel 2019. november  5-én 13:30-16:00 óráig ismerkedünk meg. Minden jelentkezőt egyidőben fogadunk. Kis csoportokra osztva vesznek részt egy több állomásból álló kalandjátékon, ahol  intézményünk szakemberei olyan számunkra fontos területeket figyelnek meg, ami a velünk való hatékony együttműködésben nélkülözhetetlen, illetve a csoportalakításhoz szükséges információkat megadja (pl.: kooperativitás, dominancia, érdeklődés, viselkedésjegyek).

November végéig írásban értesítjük arról a családokat, hogy van-e módunk az ismerkedés folytatására. Azokkal a családokkal és gyerekekkel találkozunk személyes, egyéni ismerkedés keretében, akikről a csalogató délután alapján úgy látjuk, hogy reális eséllyel pályáznak nálunk első osztályos helyre. Az ismerkedés időpontjáról ebben az e-mailben tájékoztatjuk önöket.

 

4. Személyes ismerkedés a gyerekekkel és beszélgetés a családdal

A találkozón a gyermekkel a leendő első osztály pedagógusa és a fejlesztő csapat egy tagja találkozik majd. Azért, hogy képet kaphassunk a leendő kisiskolás képességeiről, néhány egyszerű feladat elvégzésére is sor kerül. Mindenkitől kérjük, hogy hozzon magával egy fényképet a gyermekről, egy emberrajzot és egy családrajzot.

A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére.

Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal egy pedagógia jellemzést gyermekükről, melyet gyermekük óvópedagógusa készít el. A következő területekről szeretnénk információt kapni:

 1. A gyermek közösségben betöltött szerepe
 2. A gyermek viselkedése társaival, óvópedagógusaival és szüleivel
 3. Milyen területeken lesz a gyermeknek szüksége kiemelt odafigyelésre?

 

5. Kiválasztás és beiratkozás

A Csalogató délutánon kiválasztott összes jelentkezővel történő személyes találkozót követően az ismerkedési folyamatban részt vevő pedagógusok közösen alakítják ki a két tervezett osztályt.

Az osztály kialakításánál a testvérgyerekek és a nulladikból érkezők előnyt élveznek. Igyekszünk a közösség kialakításánál a csoportdinamikai szempontokra figyelemmel lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont számunkra az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

Amennyiben betölthető helyeink elfogytak a felvételről már februárban értesítjük a jelentkezőket.

Véglegesíteni a beiratkozással tudják a jelentkezési szándékukat, amikor a szülői szerződés megkötésével egy időben befizetik a beiratkozási díjat (2 havi hozzájárulásnak megfelelő összeg). A beiratkozási díj összege az éves hozzájárulás összegébe beszámít, az vissza nem igényelhető.

 

Jelentkezés és felvétel már működő évfolyamra 

Lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (ismerősök, honlap stb.)
 2. Online jelentkezési lap kitöltése 
 3. Amennyiben az iskola nyitott az ismerkedésre, telefonon egyeztet időpontot a családdal egy ismerkedő beszélgetésre az intézmény vezetőjével, miközben a gyermek leendő pedagógusaival ismerkedik
 4. A gyermek részvétele ismerkedő próbanapokon
 5. Sikeres felvételről történő telefonos értesítés után beiratkozás

 

1. A 2019-2020-as tanévben az alábbi nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon ismerkedhetnek velünk:

plakát

2. Jelentkezés

Igen korlátozott számban van lehetőségünk iskolánk magasabb évfolyamaira fogadni tanulókat. Ha szeretné gyermekét az Almába íratni, bizonyosodjon meg a jelentkezési felületen, hogy az adott osztályfokra fogadunk-e jelentkezést.

Jelentkezés előtt, kérjük, vegyék figyelembe, hogy intézményünk diákjai nulladiktól kezdve angolt tanulnak, így nem áll módunkban angolt nem tanuló diákkal az ismerkedést megkezdeni.

A kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezártakor az adatok megsemmisítésre kerülnek

 

3.Személyes ismerkedés a gyerekekkel és beszélgetés a családdal

A jelentkezési lap feldolgozása után, amennyiben intézményünk alkalmas lehet gyermeke oktatására-nevelésére, úgy az osztályt tanító pedagógusok dönthetnek arról, hogy szeretnének-e új gyermekkel ismerkedni. Amennyiben igen, úgy telefonon egyeztetünk időpontot egy személyes találkozóra a szülőkkel és egy szintfelmérőre (matematika, magyar, angol) a gyerekkel. Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzák el a gyermek füzeteit, ellenőrzőjét!

Amíg a gyermek a pedagógusokkal ismerkedik, addig a szülőkkel a személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére. A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

 

4. Próbanapokon való részvétel

Ha a szaktanárok egyöntetű véleménye szerint elképzelhető a gyermek felvétele, a további ismerkedésre próbanapokat egyeztetünk, hogy találkozhasson a gyermek az érintett osztály diákjaival, és láthassuk, hogy hogyan dolgozik együtt a közösséggel.

Az folyamat során végig előtérbe helyezzük a már itt tanuló diákok érdekét.

 

5. Kiválasztás és beiratkozás

A próbanapokat követően az ismerkedési folyamatban részt vevő pedagógusok közösen döntenek arról, hogy alkalmasnak találják-e a gyermeket az osztályba való felvételre.

Pozitív döntés esetén, a felvétel akár év közben is lehetséges. Az átiratkozás a beiratkozási díj kifizetésével (2 havi támogatásnak megfelelő összeg) válik lehetővé. A beiratkozási díj összege az éves támogatás összegébe beszámít, az vissza nem igényelhető.