Művészetek-Dráma

Iskolánkban kilenc éve működik az almaSZÖRP (SZínjátszás ÖRdögien Pimaszul) színjátszókör.
A társulat évente változik, de természetesen vannak állandó tagok, akik már több éve aktívan részt vesznek műhelymunkánkban.

A színjátszókör hetente egyszer próbál, a bemutató előtt azonban intenzívebb a próbafolyamat.

 

Évente több bemutatót tartunk: színdarabjaink egy részét közösen írjuk, de Moliére, Shakespeare, Lázár Ervin, és a morbid humor is többször megfordult már színpadunkon.

A színjátszás számunkra nem egyszerűen mesék dramatizálása, hanem a keretek feszegetése, a határok áthágása, új területek felfedezése. A gyerekeket nap, mint nap foglalkoztató témákat boncolgatunk, és ezeket feldolgozva készülnek darabjaink.  A modern technika által kínált lehetőségeket igyekszünk maximálisan kihasználni: kiváló hang és világítástechnikai illetve audiovizuális eszközök segítségével.

Hiszünk abban, hogy a dráma nem csak az önkifejezés egy eszköze, hanem kiváló személyiség építő, önfejlesztő folyamat, mely során fejlődik a gyerekek kommunikációs képessége és nő az önbizalmuk. A színjátszás segítségével a rátalálnak saját hangjukra, bátran mernek ajtót ajtó után nyitni és új utakon elindulni.