Jelentkezés a nulladikba

Jelentkezés és felvétel lépései:

 1. Előzetes ismerkedés az intézménnyel (nyílt nap, személyes iskolalátogatás, ismerősök, honlap, tájékoztató stb.)
 2. Online regisztrációs lap kitöltése
 3. A gyermek részvétele az e-mailben kapott időpontban megjelölt ismerkedő foglalkozáson
 4. Ismerkedő beszélgetés az intézmény vezetőjével az e-mailben időpontban
 5. Felvételről írásbeli értesítés után beiratkozás

 

1. Az alábbi időpontokban tudnak nyílt napokon illetve személyes iskolalátogatásokon részt venni.

Szeretné megismerkedni intézményünkkel, kérjük, hogy tájékozódjon a honlapon található információk közt, illetve videóink megtekintésével.

A nulladikban nem tartunk nyílt órákat, hanem a nyílt napokon lehetőségük van a látogatóknak bekukkantani a csoportba, megismerkedni a nulladik programjával az igazgatói tájékoztató keretében.

Dátumok   

 • 2022. szeptember 22. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés
 • 2022. október 11. Nyílt nap leendő elsősöknek,  nulladikosoknak  tájékoztató, beszélgetés
 • 2022. november 23. Nyílt nap, tájékoztató, beszélgetés
 • 2022. december 7. Nyílt nap leendő elsősöknek, nulladikosoknak tájékoztató, beszélgetés
 • 2023. január 17. Nyílt nap, tájékoztató, beszélgetés
 • 2023. február 22. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés
 • 2023. március 23. Nyílt nap, tájékoztató, beszélgetés
 • 2023. április 17. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés
 • 2023. május 15. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés
 • 2023. június 23. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés
 • 2023. július 17. Személyes iskolalátogatás, beszélgetés

2. Jelentkezés

Ha szeretné 4,5-6 éves gyermekét az Almába íratni, kérjük, töltse ki a  Jelentkezési lapot , mely lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára. Ez a jelentkezési felület az adott csoport indulása előtt 18 hónapig nyitva meg. Azok a családok, akik gyermeke 2022. augusztus 31-ig betöltik a 6. életévüket, de nulladikba szeretnének jelentkezni az Oktatási Hivatalnál tudnak plusz egy évet kérni. A nulladik zárása két ütemben fog történni a férőhelyek egy részét fenntartjuk a másodszor nagycsoportos gyermekek számára.

A jelentkezési lapok befogadását az intézmény lezárja amennyiben az adott évfolyamra jelentkezők száma eléri a betölthető helyek körülbelül kétszeresét.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük. A folyamat lezárásakor az adatok megsemmisítésre kerülnek.

3. Ismerkedő foglalkozás

Nulladik évfolyamra történő jelentkezés esetén  gyermeküknek egy ismerkedő foglalkozáson kell részt vennie a kezdést megelőző tanévben. Ennek időpontjáról e-mail-ben értesítjük Önöket.

4. Személyes beszélgetés a családdal

Az ismerkedő foglalkozás után szakmai csapatunk dönt arról, hogy melyik családokkal szeretnénk folytatni az ismerkedést.

A szülőket az intézményvezető rövid személyes beszélgetésen fogadja. A részletesen és pontosan kitöltött jelentkezési lapok teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és kérdések felvetésére.

Mindenkitől kérjük, hogy hozzon magával egy fényképet a gyermekről, egy emberrajzot és egy családrajzot.

Kérjük továbbá, hogy erre az alkalomra hozzanak magukkal egy pedagógia jellemzést gyermekükről, melyet gyermekük óvópedagógusa készít el. A következő területekről szeretnénk információt kapni:

 1. A gyermek közösségben betöltött szerepe
 2. A gyermek viselkedése társaival, óvópedagógusaival és szüleivel
 3. Milyen területeken lesz a gyermeknek szüksége kiemelt odafigyelésre?

5. Kiválasztás és beiratkozás

A csoport kialakításánál a testvérgyerekek előnyt élveznek. Igyekszünk a közösségnél a csoportdinamikai szempontokra figyelni lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

A személyes beszélgetések várhatóan februárban kezdődnek, a felvételről később értesítjük a jelentkezőket. Véglegesíteni a beiratkozással lehet a jelentkezési szerződést, amikor a szülői megkötéssel egy időben befizetik a beiratkozási hozzájárulást (2 havi hozzájárulásnak megfelelő összeg). Ez az összeg az  éves hozzájárulás  összege beleszámít, az vissza nem igényelhető.