Abonyi Blanka

Abonyi Blanka

Csellótanár

Hangszeres tanulmányaim közben volt alkalmam többféle zenei táborban segítő-tanárként részt venni. Ezalatt jöttem rá, hogy mennyire lelkes és motivált vagyok, ha gyerekek között lehetek! Így az egyetemi tanulmányaim során már céltudatosan a zenetanári pályára készültem és ennek köszönhetően történt meg velem az, hogy nagyon szeretem, amit csinálok.

abonyi_blanka2Abonyi Blanka vagyok, budapesti születésű. Szüleim 8 évesen írattak be zeneiskolába, ahol a csellót választottam hangszeremül, mert nagyon megtetszett, hogy ülve lehet rajta játszani és a hangja olyan kellemesen, búgósan szól.

A Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskolában tanultam 2007-2012-ig, utána a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti szakán 2012-2018-ig. Emellett az Óbudai Népzenei Iskola növendéke is voltam 2009-2012 között, ahol népi ének, citera és koboz játékmódot tanultam.

Az évek során több lehetőségem volt kipróbálni magam ének -és hangszertanárként, illetve zenekarokban, táncházakban, és egyéni fellépőként is. Több, a népzene és néptánc hagyományaival foglalkozó táborban vettem részt oktatóként is, eközben jöttem rá, hogy a tanítás, a gyerekek nevelése, valamint tanáraimtól és szüleimtől kapott tudás továbbadása valóban nagyon nagy örömmel tölt el, egyben kikapcsolódást is jelent. A klasszikus zenei tanulmányaim alatt megszerzett tudásomat is alkalmam volt a fentiek során kamatoztatni, ugyanígy, a két látszólag teljesen különböző zenei szemlélet és kultúra szépen lassan szabadidőm során is harmonikus egésszé vált. Bízom benne, hogy mindazzal, amit e hosszú út során elsajátítottam, minél több fiatalnak fogok tudni az enyémhez hasonlóan életre szóló élményeket adni.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: abonyiblanka@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál