Turcsányiné Magyar Veronika

Turcsányiné Magyar Veronika

tanító

Hihetetlen kemény munka ez – élményköntösben. Iskolai családunkban szeretet, támogatás, bizalmi légkör uralkodik, aki bajban van, annak segítünk, aki kiragyog közülünk, arra felnézünk.

Szerintem az alsó tagozat erről szól. Megtanulunk tanulni, nyugodt, békés körülmények között biztos tudásalapot szerzünk, amire felsőben felépíthetjük a tudás várát.

DSC_8512ffTe egy tündér vagy? – tette fel nekem a kérdést egy elsős kislány, amikor bemutatkozó foglalkozást tartottam az Újalmában. Igyekszem…

 Közel 20 éve tanítok alsósokat írni, olvasni, számolni, a világot megismerni. Az első évben, az ovi-iskola átmenetben a napok varázslattal, mesével, szárnyalással telnek, így a srácok észrevétlenül szívják magukba a tudást, a betűk maguktól kúsznak a fejekbe, a számok barátokká válnak, a játék, játékosság a mindennapokat jelenti. Hiszek a varázslatban, a vidámságban, a szeretetben és az unikornisokban. Hiszek abban, hogy apró lépésenként bárhová el lehet jutni, a tudást morzsánként kell a buksikba csepegtetni, az első két év ennek jegyében telik, így harmadikban már olyan szilárd tudásanyagra támaszkodhatnak, hogy kooperatív munkában, projekteken keresztül, párosával vagy bármilyen formába szerveződve is képesek meglévő tudásukat tovább bővíteni.

Osztályommal mindig szeretetközösségben éltem, nem mindent tudó és kinyilatkoztató mesterként, hanem utat mutató mentorként vettem részt az életükben. Én is minden nap tanulok tőlük elfogadást, szeretetet, kíváncsiságot, őszinteséget. Az iskola egy kaland, amit áthat a flow, élményekben lebegünk, közben „mellékesen” tapasztalunk, megélünk, tanulunk, információkat szerzünk. Hihetetlen kemény munka ez – élményköntösben. Iskolai családunkban szeretet, támogatás, bizalmi légkör uralkodik, aki bajban van, annak segítünk, aki kiragyog közülünk, arra felnézünk.

Szerintem az alsó tagozat erről szól. Megtanulunk tanulni, nyugodt, békés körülmények között biztos tudásalapot szerzünk, amire felsőben felépíthetjük a tudás várát.

Első évemet támogatóként töltöm az iskolában, majd egy elsős osztály társtanítójaként leszek az Újalma-család tagja.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309 73 53

E-Mail: turcsanyivera@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál