Tóth Ágnes

Tóth Ágnes

angoltanár

Fontosnak tartom a nyelv tanulásának és használatának megszerettetését fiatal kortól, így óráimat beszédközpontúan, játékos feladatokkal színesítve tartom. Vallom, hogy a pozitív, támogató légkör és az élmény biztosítása a nyelvórán nagyban befolyásolja a gyerekek későbbi hozzáállását a nyelvhez. Az idegen nyelv elsajátítása mellett szeretem megismertetni a diákokkal a nyelvhez kapcsolódó kultúrákat is, így óráimon mindig helyet kapnak olyan mesék, dalok és ünnepek, amiket az anyanyelvi gyerekek is jól ismernek.

Tóth Ágnes vagyok, angol-pedagógia szakos tanár. 2015-ben végeztem a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. Az Új Almában idén kezdem meg pedagógus pályámat várakozással és nagy lelkesedéssel.

Először én is az általános iskola első osztályban találkoztam az angol nyelvvel, sok dalon és mondókán keresztül, amiket követtek az otthon használt fejlesztő számítógépes programok, nyelviskolák és külföldi táborok. Maradandó és a személyiségemet meghatározó élményt azonban az a középiskolai év hozta, amit tizenegyedik osztályban Amerikában töltöttem. Befogadó családnál laktam, ott jártam iskolába, ami mellett rendszeresen vigyáztam kisgyerekekre is. Ez alatt az év alatt a nyelvtudásom magabiztossá vált, a kultúrát pedig személyesen tapasztaltam meg és élhettem át. Az egyetemi éveim alatt, amikor már tudatosan készültem a tanári pályára, megszakítva itthoni tanulmányaimat, ismét külföldre utaztam egy évre. Ezúttal Angliában tanultam, hogy tovább fejlesszem nyelvtudásomat, és jobban megismerjem az ottani kultúrát is. Mindkét külföldi tanév nagyban befolyásolta gondolkodásmódomat, felkészültségemet és a tanításról való elképzeléseimet.

Fontosnak tartom a nyelv tanulásának és használatának megszerettetését fiatal kortól, így óráimat beszédközpontúan,  játékos feladatokkal színesítve tartom. Vallom, hogy a pozitív, támogató légkör és az élmény biztosítása a nyelvórán nagyban befolyásolja a gyerekek későbbi hozzáállását a nyelvhez. Az idegen nyelv elsajátítása mellett szeretem megismertetni a diákokkal a nyelvhez kapcsolódó kultúrákat is, így óráimon mindig helyet kapnak olyan mesék, dalok és ünnepek, amiket az anyanyelvi gyerekek is jól ismernek. Közvetlen vagyok a gyerekekkel, szívesen fogadom az ötleteiket, és igyekszem azokat beépíteni a közös óráinkba, hogy a nyelvtanulás mindenki számára öröm legyen.

 

 

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál