Stockné Bereczki Ildikó

Stockné Bereczki Ildikó

matematikatanár

Fontosnak tartom a számolási készség fejlesztését, amely elengedhetetlen a jó alapok megerősítéséhez. Azt szeretem ebben az iskolában, hogy nagy teret kap a kreativitásunk, kibontakoztathatjuk az ötleteinket. Örülök, hogy ennek a fantasztikus csapatnak a tagja lehetek, ahol a fejlődés és szakmai felkészültség kiemelt fontossággal bír.

DSC_8372ff1979-ben születtem Hódmezővásárhelyen. Általános iskolás koromban szerettem meg a matekot, és a versenyeknek köszönhetően egyre többet foglalkoztam vele. Nyolcadikban már határozottan tudtam, hogy matek tanár szeretnék lenni. Szegeden a Széchenyi István Gimnázium és Szakközépiskola Pedagógia Szakán érettségiztem, majd szintén Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán diplomáztam matematika-technika szakon. A diploma után Szegeden maradtam, de „hazajártam” tanítani. 2003-ban kerültem Budapestre, és újra beültem az iskolapadba, elvégeztem az ELTE Kiegészítő Matematika Tanári Szakát. Közben Újpesten tanítottam. Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy rögtön osztályt is kaphattam. 2006-ban született a kislányom Petra, és 2009-ben a kisfiam Áron. Így 5 év szünet után kezdtem most újra a munkát nagy lelkesedéssel ebben az iskolában. A felső tagozaton tanítom minden osztályban a matematikát. A tanítás során igyekszem szemléletesen tanítani, a célom, hogy a tanulók minél többet megértsenek, és a matematika szépségeit is, és ne csak a nehézségeit lássák. Szeretném, ha azok is sikerélményhez jutnának, akik nincsenek jó barátságban ezzel a tantárggyal. Fontosnak tartom a számolási készség fejlesztését, amely elengedhetetlen a jó alapok megerősítéséhez. Azt szeretem ebben az iskolában, hogy nagy teret kap a kreativitásunk, kibontakoztathatjuk az ötleteinket. Örülök, hogy ennek a fantasztikus csapatnak a tagja lehetek, ahol a fejlődés és szakmai felkészültség kiemelt fontossággal bír. Sokat tanulok a hatodikos osztályomtól is, akik mindannyian különleges, színes egyéniségek. Célom, hogy még összetartóbb remek kis csapatot kovácsoljak belőlük.

„A matematikát, ha helyesen fogjuk fel, nemcsak igazság, hanem egyszersmind magasrendű szépség is jellemzi: hideg és szigorú, a szobrászatéhoz hasonló szépség, mely nem fordul gyöngébb természetünk egyetlen részéhez sem, s amely nélkülözi a festészet és a zene elkápráztató kellékeit, viszont fenségesen tiszta, és oly szigorú tökélyre képes, amilyent csak a legnagyobb művészet tud felmutatni.” Bertrand Russe

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: bereczki@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál