Pályázatok, versenyek

Tehetségpontként az iskolának lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen az országosan meghirdetett, tehetséges gyerekek támogatására kiírt pályázatokon. A már meglévő tehetséggondozó programunkkal és új ötleteinkkel már többször is sikeresen vettünk részt a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségpályázatokon. Ennek eredményeképpen a már meglévő anyagi forrásainkat a megnyert összeggel kiegészítve a tehetséges SNI gyerekek fejlesztését, és a Középkor nevet viselő projekthetünk tehetségműhelyeit tudtuk még színvonalasabbá tenni.
Emellett továbbra is folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket, hogy az intézményünkben folyó tehetséggondozó munkát még eredményesebbé, színesebbé tehessük az ide járó gyermekek számára.

 

Iskolánk célja, hogy a gyerekek a nekik megfelelő, számukra kihívást jelentő versenyeken vehessenek részt. Mivel minden gyerek más-más területen ügyes, más-más terület érdekli, ezért igyekszünk számukra minél szélesebb körből versenyeket, megmérettetési lehetőségeket keresni.

Minden évben képviseltetjük magunkat a kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken, és mi magunk is szervezünk olyan kerületi versenyeket, ahol nem feltétlenül tanórához kötött képességekre van szükség. Ilyen verseny például nálunk a már hagyományossá vált Angol Országismereti verseny, és a kerületi – legtöbbször ökológiai témájú – rajzverseny.
Intézményen belül fontosnak tartjuk, hogy megrendezésre kerüljenek mozgással kapcsolatos versenyek, például a Partizán, Floorball, Szumó és Tornabajnokság. Egyik év sem kezdődhet el a Nyári élményeim nevet viselő fogalmazáspályázat kiírása nélkül, és a mindig valamilyen témához kapcsolódó fotópályázat is nagy népszerűségnek örvend.
Gyermekeink saját maguk is írnak ki versenyeket, pályázatokat, és tanáraik segítségével bonyolítják le azokat a meghirdetéstől az értékelésen át az eredményhirdetésig. Volt már nálunk csocsóbajnokság, kártyaverseny, sakkbajnokság és autótervező rajzpályázat is kicsik és nagyok örömére.