Pályázatok, versenyek

Tehetségpontként az iskolának lehetősége nyílt arra, hogy részt vegyen az országosan meghirdetett, tehetséges gyerekek támogatására kiírt pályázatokon. A már meglévő tehetséggondozó programunkkal és új ötleteinkkel már többször is sikeresen vettünk részt a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által meghirdetett tehetségpályázatokon. Ennek eredményeképpen a már meglévő anyagi forrásainkat a megnyert összeggel kiegészítve a tehetséges SNI gyerekek fejlesztését, és a Középkor nevet viselő projekthetünk tehetségműhelyeit tudtuk még színvonalasabbá tenni.
Emellett továbbra is folyamatosan keressük a pályázati lehetőségeket, hogy az intézményünkben folyó tehetséggondozó munkát még eredményesebbé, színesebbé tehessük az ide járó gyermekek számára.

 

Iskolánk célja, hogy a gyerekek a nekik megfelelő, számukra kihívást jelentő versenyeken vehessenek részt. Mivel minden gyerek más-más területen ügyes, más-más érdekli, ezért igyekszünk számukra minél szélesebb körből versenyeket, megmérettetési lehetőségeket keresni.

Minden évben képviseltetjük magunkat a kerületi és fővárosi tanulmányi versenyeken, és mi magunk is szerveztünk olyan kerületi versenyt, ahol nem feltétlenül tanórához kötött képességekre van szükség. Intézményen belül fontosnak tartjuk, hogy megrendezésre kerüljenek mozgással kapcsolatos versenyek is, például a Partizánbajnokság és Mikuláskupa.
Gyermekeink saját maguk is írnak ki versenyeket, pályázatokat, és tanáraik segítségével bonyolítják le azokat a meghirdetéstől az értékelésen át az eredményhirdetésig. Volt már nálunk csocsóbajnokság, kártyaverseny, sakkbajnokság, rubikverseny és autótervező rajzpályázat is kicsik és nagyok örömére.

Erasmus

Iskolánk első alkalommal nyújtott be pályázatot az Erasmus+ KA1 program keretében a 2019 – 2020-as tanévben.
Pályázati programunk sikeres elbírálásban részesült így kilenc munkatársunk kap lehetőséget külföldi tanulmányi úton való részvételre.
A járványügyi helyzet miatt a pályázat 2020. december 31-én kezdődik és 12 hónapos futamidejű.
A programunk címe: Szakmai megújulás, nyelvi fejlődés, pedagógus kompetenciák erősödése az Újalmában
A pályázatíró management tagjai: Kovács Dóra, Parditka Orsolya és Vándor Katalin. Munkájukat segítette: Csík Viola, Rosenfeld Gabriella és Seffer Dávid.

A projektről részletesen itt olvashatnak.

A pályázati beszámolók itt tekinthetők meg. (feltöltés alatt)

A pályázati eredmények itt tekinthetők meg. (feltöltés alatt)

A projektet az Európai Bizottság támogatta. A kiadványban (közleményben) megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.

eu_logo

erasmus_logo