Madarász Judit

Madarász Judit

ének-, szolfézstanár

Szoktuk idézni Kodálytól: “A zene mindenkié!” A nagy kérdés: “De hogyan tehetjük azzá?” Hálás vagyok hogy jó tanáraim lehettek, akik példát mutattak, és akarva akaratlanul is meghatározták a zenéhez való viszonyomat, ezen keresztül is bizonyítva azt, hogy mennyire nem mindegy milyen nyomokat hagyunk tanítványainkban. Pedagógiai munkám során kiemelt a készségfejlesztés, melynek jótékony hatásaira ma már számos tudományág apellál. A “hogyan” számomra kihívás, figyelmes, kreatív kísérletezés, melyre legtöbbször maguk a tanítványok adják a választ.

Kiváltságnak tartom, hogy népes családunkba számos zenész, művész adatott, így korán zene közelébe kerülhettem én is. Édesanyám jóvoltából, aki számára a zene érték volt, már az intrauterin időszaka alatt alakulhatott zenei fogékonyságom. A nagy családi összejöveteleken elmaradhatatlan volt a közös zenei tevékenység, akár irányítottan, akár teljesen spontán, mely nem csak hagyomány, de kiapadhatatlan örömforrás is volt, és utólag visszatekintve önkéntelenül is a legjobb iskolája a zenei képességek megalapozásának. Így történhetett meg, hogy bár tudattalanul, de hamarabb improvizáltam, mint kottát, vagy bármit olvastam volna. :)

Eleinte nem zenei pályára készültem, aztán hirtelen elgondolásból diplomát szereztem ének-zene, karvezetés szakon. Az éneklés, kórusvezetés, és más zenei elfoglaltságok mellett több időt is eltölthettem stúdiókban, belekóstolhattam a zenei producerség kihívásaiba is. Jelenleg a tanítás mellett egy nagy gospel kórus szólistája, és egyik zenei vezetője vagyok. Ezen kívül rendszeresen fellépek valamilyen zenei formációval.

Szoktuk idézni Kodálytól: “A zene mindenkié!” A nagy kérdés: “De hogyan tehetjük azzá?”  Hálás vagyok hogy jó tanáraim lehettek, akik példát mutattak, és akarva akaratlanul is meghatározták a zenéhez való viszonyomat, ezen keresztül is bizonyítva azt, hogy mennyire nem mindegy milyen nyomokat hagyunk tanítványainkban. Pedagógiai munkám során kiemelt a készségfejlesztés, melynek jótékony hatásaira ma már számos tudományág apellál. A “hogyan” számomra kihívás, figyelmes, kreatív kísérletezés, melyre legtöbbször maguk a tanítványok adják a választ.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál