Láng Rita

Láng Rita

tanító

30 éve dolgozom tanítóként. Kis iskolákban kezdtem, majd 16 évig Győrben, a Tanítóképző Gyakorló Iskolájában tanítottam, a leendő pedagógusok képzésében vettem részt. Pályakezdésem óta egy dolog nem változott. Hiszek abban, hogy játszva, cselekedtetve, élményeken keresztül tudom igazán megszerettetni a tanulást és hogy lehetőséget kell adnom minden gyereknek arra, hogy azon a módon tanuljon, ami számára a legeredményesebb.

Szeretek tanítani és tanulni.

30 éve dolgozom tanítóként. Kis iskolákban kezdtem, majd 16 évig Győrben, a Tanítóképző Gyakorló Iskolájában  tanítottam, a leendő pedagógusok képzésében vettem részt. Pályakezdésem óta egy dolog nem változott. Hiszek abban, hogy játszva, cselekedtetve, élményeken keresztül tudom igazán megszerettetni a tanulást és hogy lehetőséget kell adnom minden gyereknek arra, hogy azon a módon tanuljon, ami  számára  a legeredményesebb. Keresem és szeretem a járatlan utakat, a kreatív megoldásokat és tanítványaimat is erre ösztönzöm. Így tanítok, és a tapasztalatom az, hogy mindeközben egy fontosabb dolog is történik: kialakul egy szeretetteli légkör, megnyílnak visszahúzódó gyerekek, rácsodálkozunk egymásra és magunkra és persze sokat nevetünk. Együtt, egy izgalmas szellemi utazáson.

Hogy ehhez minél több eszköz legyen a kezemben, folyamatosan tanultam. Olyan képzéseken vehettem részt, melyekhez nagy kedvem volt és biztosan tudtam, hogy  a tanultakat remekül be tudom építeni a munkámba. Így találkoztam először a drámapedagógiával, majd a kooperatív technikákkal, a többszörös intelligenciára épülő oktatási módszerrel, a meseterápiával. Sajátos, izgalmas „egyveleget” hoztam létre ezekből, úgy kombinálva ezeket a formákat, ahogy egy adott gyerekcsoport számára a legjobb, ahogy egy tananyag vagy éppen egy tehetséggondozó szakkör témája kívánta.

Emellett számos olyan feladat megtalált, ahol lehetőségem volt átadni ezeket a tapasztalatokat  és reményeim szerint a hitet is: tanártovábbképzéseken oktatok, taneszközfejlesztésben dolgoztam.

Az utóbbi pár évben a hallgatói képzések  egyre növekvő feladatai miatt mind kevesebb idő és energia jutott a gyerekekkel való együttlétre, a tényleges tanítói munkámra, amit a legjobban szeretek.  Ez zavart és hiányzott, ezért döntöttem úgy, hogy a továbbiakban olyan helyen szeretnék dolgozni, ahol újra a gyerekeké lehet a főszerep. Budapestig kellett jönnöm ezért, hisz az Újalma szellemisége éppen ezt ígérte.

Második éve dolgozom itt, társosztályfőnökként a 4.b osztályban, ahol a matematikát, környezetismeretet és a rajzot, technikát tanítom. Emellett  örömmel játszom drámajáték fakultáción a gyerekekkel és a báb-mese-dráma szakkörösöket vezetem be – kolléganőmmel együtt – a bábjáték, bábkészítés, a színház és a mesés kalandok világába.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál