Kocsi Attila

Kocsi Attila

biológia- és földrajztanár

Pedagógusi tevékenységem során folyamatosan törekszem arra, hogy a diákok közvetlen tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a természeti környezettel. Igyekszem mindenki számára lehetővé tenni az élményszerű tanulást, biztosítani a felfedeztető módszerek elsajátítását.

Diplomámat 2001-ben szereztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai Karán biológia és földrajz szakon, amelyet később az ELTE Természettudományi Karán majd az Eszterházy Károly Egyetemen egészítettem ki okleveles tanári végzettséggel.

Tizenhét évig dolgoztam az oktatásban, melyből öt esztendőn keresztül általános iskolában, tizenkét éven át középiskolában tanítottam. Az Új Budai Alma Mater egyáltalán nem ismeretlen számomra, ugyanis 2002-2006 között ebben az intézményben segítettem az akkori diákoknak elmélyülni a természettudományok rejtelmeiben.

2018-ban a tanítással ugyan szakítottam, de a pedagógiával nem, hiszen a Magyar Természettudományi Múzeum múzeumpedagógusaként rengeteg diákkal és családdal foglalkozhattam.

Pedagógusi tevékenységem során folyamatosan törekszem arra, hogy a diákok közvetlen tapasztalatokon keresztül ismerkedjenek meg a természeti környezettel. Igyekszem mindenki számára lehetővé tenni az élményszerű tanulást, biztosítani a felfedeztető módszerek elsajátítását. Fontos számomra a következetesség, a hitelesség és az objektivitás. Nyitott vagyok az innovatív módszerekre, törekszem megfelelően alkalmazni munkámban az oktatás legújabb technikáit (IKT, e-learning, m-learning).

Tanítottam olyan középiskolában, ahol sajátos nevelési igényű – köztük látás- és hallássérült – diákok oktatását, nevelését végeztem annak érdekében, hogy a lehető leghatékonyabban legyenek képesek beilleszkedni a társadalomba. Egy neves budapesti gimnáziumban a tehetséggondozásban végeztem feladatokat, különböző országos tanulmányi versenyekre juttattam el diákjaimat.

Több sikeres pályázatot valósítottam meg a diákokkal. A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület által kiírt „Otthon az erdőben“ című projekt összes kiírásában elismerésre és támogatásra méltónak ítélték programunkat. Ezekben a pályázatokban minden diák saját elhatározásából, képességeinek és érdeklődésének megfelelően vállalhatott feladatokat, különböző évolyamokan és tagozatokon tanuló gyermekek közösen végezve a munkát.

Gyakorló madárgyűrűzőként több természetvédelmi kutatásban veszek részt civil szervezetek tagjaként, madárgyűrűzési bemutatót is gyakran tartok. Köztük talán a leginkább kiemelendő, hogy a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel minden év augusztusában sikeresen valósítjuk meg a kéthetes madárgyűrűző tábort a budapesti Naplás-tónál.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, az Ócsai Madárvárta Egyesület valamint a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság tagjaként több ökológiai, természetvédelmi és környezeti nevelési programban végzek kutató és oktató tevékenységet. Végiggyalogoltam az Országos Kéktúra 1128 kilométeres távját, melynek több szakaszát tanulóimmal, egy-egy vándortábor keretei között jártuk végig.

Nagy örömömre szolgál, hogy ismét az Új Budai Alma Mater közösségéhez tartozhatok, ahol nem csak egy hajóban evezünk, hanem mindannyian ugyanabba az irányba is tartunk.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: kocsiattila@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál