Kecskés Zsófia

Kecskés Zsófia

zongoratanár

… a zene iránti vágyat szeretném úgy továbbadni a tanítás által, hogy a gyermekek kikapcsolódást láthassák benne, örömöt találjanak általa. Szeretném, hogy a zene számukra egy kis sziget legyen, ahová bármikor mehetnek, ahol mindig megértést, szeretetet, és békét találnak, kibontakoztathatják tehetségüket.

Miskolci származású vagyok, édesanyám hegedű és szolfézstanár, keresztapukám pedig hegedűművészként dolgozik a miskolci Filharmonikusok zenekarban, ezáltal nem csoda, hogy korán érdeklődni kezdtem a zene iránt.

Ezt a zene iránti vágyat szeretném úgy továbbadni a tanítás által, hogy a gyermekek kikapcsolódást láthassák benne, örömöt találjanak általa. Szeretném, hogy a zene számukra egy kis sziget legyen, ahová bármikor mehetnek, ahol mindig megértést, szeretetet, és békét találnak, kibontakoztathatják tehetségüket.

Sok gyermek visszafogott, nem mer megnyilvánulni gyermektársai és tanárai előtt. Azt gondolom, a zene egy lehetőség arra, hogy a gyermek megnyílhasson, hibázhasson és tanulhasson. Hiszek abban, hogy meg kell nekik adni rá a lehetőséget, arra is, hogy hibázhassanak, hiszen ezekből ugyanannyira tanulhatnak, mint a sikereikből.

A zongoratanulást már óvodában elkezdtem az Egressy Béni Zeneiskolában Dr. Kígyóssyné Komoróczi Zsuzsanna növendékeként, aki nem csak mentorként, de emberileg is kiváló, neki köszönhetem, hogy bekerülhettem a zene csodálatos világába. Felkészítésével sok versenyen vehettem részt eredményesen. Utam ezután egyenesen a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközép Iskolába vezetett zongora szakra, ahol Nagy Enikő lett a tanárom, emellett párhuzamosan folytattam a magánéneket.

Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetem klasszikus zongora szakos hallgatója vagyok.

Nem tudok szebb dolgok képzelni, mint azt, amit az évek során megtapasztaltam. Szeretném ezt továbbadni a következő nemzedéknek. Nagyon szeretek gyermekekkel foglalkozni, társaságukban lenni. Megérint a tisztaságuk és úgy érzem, több leszek általuk.

„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét. Az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépsége, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.” – Kodály Zoltán-

 

 

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál