Juhász Enikő

Juhász Enikő

tanító

…Egy mosoly mindenkinek jól esik. A jó hangulatban végzett munka számomra nagyon értékes. Gyorsabban telik az idő, hatékonyabb és kevésbé fárasztó a tanulási folyamat, ha élményszerzéssé növi ki magát. Az ismeretszerzés része a szociális képességek fejlődése is, ezért ebben látom a tanítói munkám egyik fő pillérét.

2008-ban szereztem diplomát tanítói szakon Jászberényben az Alkalmazott Bölcsészeti Karon. Időközben megszereztem második diplomámat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, kommunikáció és médiatudomány szakon.

A 2010-11-es tanévben kerültem az Újalmába, ahol osztályfőnökként kezdhettem meg az oktatást. Majd 2014-től támogató tanárként segítettem tovább kollégáim szakmai munkáját. Ettől a tanévtől pedig az 1.b osztályfőnökeként újra a padba ültem, hogy tapasztaltabb társként irányt mutassak a kicsiknek az olvasás és írás tudományának útvesztőjében, remélve, hogy iskolás éveik legszebb szakaszaként fognak emlékezni e közös utazásra. …Egy mosoly mindenkinek jól esik. A jó hangulatban végzett munka számomra nagyon értékes. Gyorsabban telik az idő, hatékonyabb és kevésbé fárasztó a tanulási folyamat, ha élményszerzéssé növi ki magát. Az ismeretszerzés része a szociális képességek fejlődése is, ezért ebben látom a tanítói munkám egyik fő pillérét.

Idestova három éve kapcsolódtam be az iskola sportos mindennapjaiba. Harmónia, boldogság, életöröm, a test-lélek-szellem kollektív fejlesztése… ezek a jógaóráim legfontosabb alapjai. A jógában fontos, hogy élményhez juttassuk a gyerekeket, hogy közben készség szintjén sajátítsa el a gyerekjóga gyakorlatait. Rohanó életünkben lényeges, hogy megtanítsuk a gyerekeinkkel, hogyan figyeljenek befelé, hogyan koncentráljanak, és hogyan lazítsanak. Úgy gondolom, a jóga hatékony eszköz a feszültség, a stressz, az elfojtott érzelmek oldására is, mert kiegyensúlyoz, de fejleszti a koncentráció-és egyensúlyérzék, valamint a figyelmi funkciót, hogy a gyerekek az iskolában való feladataikkal könnyedén boldoguljanak. Segít kialakítani a saját helyes önértékelést, összegzi az elérni kívánt célokat, majd beépül a tinédzser mindennapjaiba. Az önismereten keresztül pedig megismerik a világot!

Ittlétem kezdetétől az újságírást nem feledve – az írott szó szerelmeseként – egyengetem a havonta megjelenő iskolaújság, a Hírhozó életét, melyben aktuális eseményeinkről, projektjeinkről számolnak be tanáraink, diákjaink és olykor kedves szüleik is. Ez számomra nemcsak egy újság, hanem az Alma Mater gyermeke, ami első kézből örökíti meg nyüzsgő mindennapjainkat iskolánk mindenkori jelenéből. Számomra mindenegyes lapszám a kirakós egy-egy darabja; az Újalma múltjának egy töredéke.

 

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: juhasze@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál