Farkas-Juhász Enikő

Farkas-Juhász Enikő

tanító

…Egy mosoly mindenkinek jól esik. A jó hangulatban végzett munka számomra nagyon értékes. Gyorsabban telik az idő, hatékonyabb és kevésbé fárasztó a tanulási folyamat, ha élményszerzéssé növi ki magát. Az ismeretszerzés része a szociális képességek fejlődése is, ezért ebben látom a tanítói munkám egyik fő pillérét.

2008-ban végeztem tanítói szakon a jászberényi főiskola Alkalmazott Bölcsészeti Karán. Időközben megszereztem második diplomámat a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, kommunikáció és médiatudomány szakon. Nagy örömömre az Újalmában az itt szerzett tudásomat is kamatoztathatom.

A 2010-11-es tanévben kerültem az Újalmába, ahol osztályfőnökként kezdhettem meg az oktatást. Majd 2014-ben és 2015-ben támogató tanárként próbálhattam ki magam, így segíthettem tovább kollégáim szakmai munkáját. Majd 2016 őszétől újra ringbe szálltam: osztályfőnökként, tapasztaltabb társként mutatok irányt a gyerekeknek az olvasás és írás tudományának útvesztőjében, remélve, hogy iskolás éveik egyik legszebb szakaszaként fognak emlékezni e közös utazásra. …Egy mosoly mindenkinek jól esik. A jó hangulatban végzett munka számomra nagyon értékes. Gyorsabban telik az idő, hatékonyabb és kevésbé fárasztó a tanulási folyamat, ha élményszerzéssé növi ki magát. Az ismeretszerzés része a szociális képességek fejlődése is, ezért ebben látom a tanítói munkám egyik fő pillérét.

Sikerült bekapcsolódnom az iskola sportos mindennapjaiba is. Harmónia, béke, nyugalom, boldogság, életöröm, a test-lélek-szellem kollektív fejlesztése… ezek a jógaóráim legfontosabb alapjai. A jógában fontos, hogy élményhez juttassuk a gyerekeket, hogy közben készség szintjén sajátítsa el a gyerekjóga gyakorlatait. Rohanó életünkben lényeges, hogy megtanítsuk a gyerekeinknek, hogyan figyeljenek befelé, hogyan koncentráljanak, és hogyan lazítsanak. Úgy gondolom, a jóga hatékony eszköz a feszültség, a stressz, az elfojtott érzelmek oldására is, mert kiegyensúlyoz, de fejleszti a koncentráció-és egyensúlyérzék, valamint a figyelmi funkciót, hogy a gyerekek az iskolában való feladataikkal könnyedén boldoguljanak. Segít kialakítani a saját helyes önértékelést, összegzi az elérni kívánt célokat, majd beépül a tinédzser mindennapjaiba. Végül ezen az önismereten keresztül megismerik a világot!

Ittlétem kezdetétől az újságírást nem feledve – az írott szó szerelmeseként – egyengetem, szerkesztem a havonta megjelenő iskolaújság, a Hírhozó életét, melyben aktuális eseményeinkről, projektjeinkről számolnak be tanáraink, diákjaink és olykor kedves szüleik is. Ez számomra nemcsak egy újság, hanem az Alma Mater gyermeke, ami első kézből örökíti meg nyüzsgő mindennapjainkat iskolánk mindenkori jelenéből. Számomra minden egyes lapszám a kirakós egy-egy darabja, az Újalma múltjának vizuális lenyomata.

Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan iskolában dolgozhatom, ahol seregnyi programot kínálunk a gyerekeknek, házhoz hozva ezáltal a sportot, a művészetet, a kultúrát… Igyekszünk lépést tartani rohanó világunk színvonalas megnyilvánulásaival, törekszünk észrevenni a jót, a szépet, hogy programjainkon keresztül mutassunk mintát a gyerekeknek az izgalmas, minőségi időtöltésre. Örülök, hogy program koordinátorként egész évben részese lehetek a csapatok munkájának, akik azon dolgoznak, hogy színessé tegyék az iskolában töltött időt! Általuk, mindannyiunk által lesz kerek a világ itt az Újalmában.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: juhasze@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál