Jelentkezés a nulladikba

 
 
A beküldött jelentkezéseket iktatjuk. A jelentkezések befogadását 80 főnél lezárjuk.
Akik 2020-2021-es tanévre jelentkeznek nulladikba, őket 2019 őszén tájékoztatjuk az ismerkedés menetéről.

Felvétel a nulladik évfolyamra

1. Kapcsolatfelvétel

Ha szeretné gyermekét az Almába íratni, kérjük töltse ki a Jelentkezési lapot, mely lehetővé teszi számukra, hogy jobban megismerhessük őt, képet kapjunk arról, hogy megfelelő-e intézményünk a gyermekük számára.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kérdőívben megjelenő személyes adatokat a kérdőívben megjelenő személyes adatokat az adatkezelési szabályzatunknak megfelelően kezeljük.A folyamat lezártakor az adatok megsemmisítésre kerülnek

Javasoljuk a nyílt napokon való részvételt, mert így kaphatnak átfogó képet intézményünk életéről, működéséről.

Nulladik vagy első évfolyamra történő jelentkezés esetén kérjük, hogy a Csalogató foglalkozások közül (kötelezően) kettőre látogasson el gyermekük. A már nulladikba járó gyerekek a Csalogató foglalkozásokon nem vesznek részt.

A nulladikban nem tartunk nyílt órákat, ugyanakkor a nyílt napokon lehetőségük van a látogatóknak bekukkantani a csoportba, megismerkedni a nulladik programjával Óvodabemutató keretében.

A jelentkezési lapok befogadását az intézmény lezárja amennyiben az adott évfolyamra jelentkezők száma eléri a betölthető helyek dupláját. Ennek időpontját előre nem tudjuk megadni, jellemző, hogy a családok nagy része 1 évvel a beiskolázás előtt már megteszi jelentkezését.

2. Kiválasztás

A beérkezett jelentkezéseket havonta összesítjük, és amennyiben intézményünk alkalmas lehet gyermeke oktatására-nevelésére és az adott évfolyamon van betölthető üres hely, úgy telefonon egyeztetünk időpontot egy személyes találkozóra a szülőkkel.

A megválaszolt kérdőívek teszik lehetővé, hogy a találkozáson már személyre szabottan, az Önök gyermekére fókuszálva tudjunk kérdéseikre válaszolni.

A személyes találkozón alkalmunk nyílik egymás megismerésére és személyes kérdések felvetésére. A felvétel előtt, ha szükséges a fejlesztő csapat tagjai találkoznak a gyermekkel.

A csoport kialakításánál a testvérgyerekek előnyt élveznek. Igyekszünk a közösség kialakításánál a csoportdinamikai szempontokra figyelemmel lenni. A hatékony integráció érdekében speciális szükségletű gyermekeket csak igen korlátozott számban áll módunkban felvenni. Fontos szempont számunkra az egyén és a közösség érdekeinek azonos szintű védelme.

3. Beiratkozás

A felvételről februárban értesítjük a jelentkezőket. Véglegesíteni a beiratkozással tudják a jelentkezési szándékukat, amikor a szülői szerződés megkötésével egy időben befizetik a beiratkozási díjat (2 havi támogatásnak megfelelő összeg). A beiratkozási díj összege az éves támogatás összegébe beszámít, az vissza nem igényelhető.