Gál Melinda Lilla

Gál Melinda Lilla

csellótanár

Sokfajta világszemléletbe nyertem betekintést és egy idő után új célokat fogalmaztam meg. Éreztem, hogy szeretném komolyabban közvetíteni a tudásomat, tapasztalataimat. Olyan hivatást kerestem, amiben a művészetek szeretete, a zene, az éneklés, és nem utolsó sorban az emberszeretetem egy olyan foglalkozásban összegződik, amelyben mindezek napi szintű megélése boldoggá tesz. Így lettem pedagógus.

“A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.”

-Plutarkhosz

Köztudott, hogy a zenehallgatásnak és a zenetanulásnak jelentős hatásai vannak, például könnyebb nyelvtanulás, magasabb szintű matematikai teljesítmény, vagy akár a társas készségek fejlődése. Mégis, fő pedagógiai célomnak azt tartom, hogy felkeltsem a gyerekek érdeklődését és a saját megismerésük által fedezzék fel önmagukat és a világot.

8 évesen kezdtem el zenét tanulni. Tanáraim közül az első cselló tanárom nagy hatással volt rám, így eleinte a zene volt a kedvenc hobbim, majd később kiemelt helyet kapott az életemben.

A gyermekkoromat Marcaliban töltöttem. Középfokú tanulmányaimat Székesfehérváron és Budapesten végeztem. Diplomát 2010-ben a győri Varga Tibor Zeneművészeti Főiskolán szereztem. Ezen évek alatt a zene közösséget összekovácsoló ereje által fontos kapcsolatokat és barátságokat kötöttem. A mai napig ebből töltekezem.

Mivel szeretek utazni és érdekelnek a világ kultúrái, a főiskola befejezése után szalonzenészként dolgoztam és körbejártam az öt kontinenst. Csodás évek voltak. Örömteli feladatnak tartottam közvetíteni a nagy zeneszerzők érzés- és hangulatvilágát.

Sokfajta világszemléletbe nyertem betekintést és egy idő után új célokat fogalmaztam meg. Éreztem, hogy szeretném komolyabban közvetíteni a tudásomat, tapasztalataimat. Olyan hivatást kerestem, amiben a művészetek szeretete, a zene, az éneklés, és nem utolsó sorban az emberszeretetem egy olyan foglalkozásban összegződik, amelyben  mindezek napi szintű megélése boldoggá tesz. Így lettem pedagógus.

Évek óta figyelem a zene testre-lélekre gyakorolt jótékony hatásait magamon, és a tanítványaimon, kutatom a mélységeit, és ezek adta lehetőségeit. Elsődleges szempont számomra, hogy az órák ne csak a  technika tanítását, mozdulatsorokat jelentsék, hanem ennél sokkal többet nyújtson mindazoknak, akik megtisztelnek a bizalmukkal.

Én nem képzelem magam kizárólag  tanárnak. Ami elsősorban érdekel, az a humánus növekedés és tanulás a művészetek által, de csak mint a közösségi élet része. Azon dolgozom, hogyan tudunk mi felnőttek egy támogatóbb, egyenlőbb közösséget létrehozni és hogyan tudjuk mindezt úgy csinálni, hogy ebbe a munkába a gyerekek is bekapcsolódhassanak, hogyan tudnánk lebontani a sok korlátot, amit mi építettünk a gyerekek és a felnőttek közé.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál