Gál Melinda Lilla

Gál Melinda Lilla

csellótanár

Sokfajta világszemléletbe nyertem betekintést és egy idő után új célokat fogalmaztam meg. Éreztem, hogy szeretném komolyabban közvetíteni a tudásomat, tapasztalataimat. Olyan hivatást kerestem, amiben a művészetek szeretete, a zene, az éneklés, és nem utolsó sorban az emberszeretetem egy olyan foglalkozásban összegződik, amelyben mindezek napi szintű megélése boldoggá tesz. Így lettem pedagógus.

DSC_8211ff“A gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit lángra kell lobbantani.”

-Plutarkhosz

Köztudott, hogy a zenehallgatásnak és a zenetanulásnak jelentős hatásai vannak, például könnyebb nyelvtanulás, magasabb szintű matematikai teljesítmény, vagy akár a társas készségek fejlődése. Mégis, fő pedagógiai célomnak azt tartom, hogy felkeltsem a gyerekek érdeklődését és a saját megismerésük által fedezzék fel önmagukat és a világot.

8 évesen kezdtem el zenét tanulni. Tanáraim közül az első cselló tanárom nagy hatással volt rám, így eleinte a zene volt a kedvenc hobbim, majd később kiemelt helyet kapott az életemben.

A gyermekkoromat Marcaliban töltöttem. Középfokú tanulmányaimat Székesfehérváron és Budapesten végeztem. Diplomát 2010-ben a győri Varga Tibor Zeneművészeti Főiskolán szereztem. Ezen évek alatt a zene közösséget összekovácsoló ereje által fontos kapcsolatokat és barátságokat kötöttem. A mai napig ebből töltekezem.

Mivel szeretek utazni és érdekelnek a világ kultúrái, a főiskola befejezése után szalonzenészként dolgoztam és körbejártam az öt kontinenst. Csodás évek voltak. Örömteli feladatnak tartottam közvetíteni a nagy zeneszerzők érzés- és hangulatvilágát.

Sokfajta világszemléletbe nyertem betekintést és egy idő után új célokat fogalmaztam meg. Éreztem, hogy szeretném komolyabban közvetíteni a tudásomat, tapasztalataimat. Olyan hivatást kerestem, amiben a művészetek szeretete, a zene, az éneklés, és nem utolsó sorban az emberszeretetem egy olyan foglalkozásban összegződik, amelyben  mindezek napi szintű megélése boldoggá tesz. Így lettem pedagógus.

Évek óta figyelem a zene testre-lélekre gyakorolt jótékony hatásait magamon, és a tanítványaimon, kutatom a mélységeit, és ezek adta lehetőségeit. Elsődleges szempont számomra, hogy az órák ne csak a  technika tanítását, mozdulatsorokat jelentsék, hanem ennél sokkal többet nyújtson mindazoknak, akik megtisztelnek a bizalmukkal.

Én nem képzelem magam kizárólag  tanárnak. Ami elsősorban érdekel, az a humánus növekedés és tanulás a művészetek által, de csak mint a közösségi élet része. Azon dolgozom, hogyan tudunk mi felnőttek egy támogatóbb, egyenlőbb közösséget létrehozni és hogyan tudjuk mindezt úgy csinálni, hogy ebbe a munkába a gyerekek is bekapcsolódhassanak, hogyan tudnánk lebontani a sok korlátot, amit mi építettünk a gyerekek és a felnőttek közé.

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309-73-53

E-Mail: galmelindalilla@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál