dr. Juhász Gabriella

dr. Juhász Gabriella

tanító

25 éve tanítok általános iskolás korú gyermekeket. Az a belső késztetés, hogy a lehető legtöbbet adjam Nekik, adta az erőt újabb és újabb tudásanyag elsajátítására. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán megszerzett tanítói diplomámon felül elvégeztem a fejlesztő(differenciáló) tanítói és a tanügyigazgatási szakértői képzéseket, valamint számtalan pedagógiai továbbképzés résztvevője vagyok, voltam. Közben természetesen aktívan dolgoztam: napközis tanítóként, osztálytanítóként, osztályfőnökként, fejlesztő pedagógusként egyaránt kipróbálhattam magam. Nagyon hasznos évek voltak ezek, mert az oktatás minden területét megismerhettem.

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog.”

(Szent-Györgyi Albert)

E fenti idézet határozza meg mindennapjaimat.

25 éve tanítok általános iskolás korú gyermekeket. Az a belső késztetés, hogy a lehető legtöbbet adjam Nekik, adta az erőt újabb és újabb tudásanyag elsajátítására. A Budapesti Tanítóképző Főiskolán megszerzett tanítói diplomámon felül elvégeztem a fejlesztő(differenciáló) tanítói és a tanügyigazgatási szakértői képzéseket, valamint számtalan pedagógiai továbbképzés  résztvevője vagyok, voltam. Közben természetesen aktívan dolgoztam: napközis tanítóként, osztálytanítóként,  osztályfőnökként, fejlesztő pedagógusként egyaránt kipróbálhattam magam. Nagyon hasznos évek voltak ezek, mert az oktatás minden területét megismerhettem.

Lenyűgöző dolog szereplője lenni a gyerekek első iskolás éveinek – megszerettetni  velük a tanulást, örökké tartó kíváncsisággal beoltani őket, részt venni abban, hogy kreatív fiatalokká érjenek.

A tanuláson kívül nagyon szeretek a gyermekek szabadidős tevékenységeiben is részt venni. Sok-sok szakkört, tehetséggondozó kört, fejlesztő tevékenységet gondoztam pályám során.

Rengeteg táboron vettem részt, jelenlegi saját ötletem a Belvárosi Barangoló helytörténeti tábor már nyolcadik éve hívogatja a várostörténet iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat.

Nagyon fontosnak tartom, hogy a gyermekekkel meleg, szeretetteljes környezetben tudjunk együttműködni. Vallom, hogy a kölcsönös tisztelet és szeretet gyümölcsöző a tanító-tanuló kooperációkban.

Korábbi iskolámban igazgatóhelyettesként döbbentem rá, hogy a jogtudomány szintén sok-sok hasznos ismerettel gazdagítaná tudásomat. A Miskolci Egyetemen doktoráltam és attól kezdve napi szinten használom ezt a tudásanyagot is. Jogászként még jobban tudom segíteni tanácsaimmal a szülőket és pedagógusokat, valamint az oktatás-nevelés más partnereit is.

Jómagam azonban elsősorban és mindenekfelett PEDAGÓGUSNAK vallom magam.  Tiszta szívvel hiszek a fenti idézet szavaiban. Elhiszem a gondolatait egy olyan Nobel-díjas magyarnak, aki hitt hazája gyermekeiben – a bennük rejlő lehetőségekben.

Legfőképpen azonban abban hiszek, hogy ez az iskola méltó helyszíne a fent kifejtett teóriáknak.

 

 

 

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309 73 53

E-Mail: info@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál