Bogdán Szilvia

Bogdán Szilvia

tanító

Az iskolai tanulmányaimat úgy képzeltem el, mintha a házamat építeném: nem hiányozhat egy tégla sem, a habarcs pedig Zsuzsa nénim emberi példamutatása volt. Ugyanis az iskolában nemcsak a tananyag tanulható meg, hanem ami legalább ugyanannyira fontos — az életben igen hasznos minták, szokások, normák, apró finomságok a viselkedésben.

DSC_8848ffGyerekként óriási hatással volt rám az alsó tagozat. Kitörölhetetlen tudásvággyal és izgalommal kezdtem az iskolát. Olyan tanítóm volt, aki személyével, hozzáállásával és módszereivel nemcsak fenntartotta, hanem fokozta is a lelkesedésem.

Az iskolai tanulmányaimat úgy képzeltem el, mintha a házamat építeném: nem hiányozhat egy tégla sem, a habarcs pedig Zsuzsa nénim emberi példamutatása volt. Ugyanis az iskolában nemcsak a tananyag tanulható meg, hanem ami legalább ugyanannyira fontos —  az életben igen hasznos minták, szokások, normák, apró finomságok a viselkedésben.

Az ELTE-n szereztem német nemzetiségi tanító diplomámat. Tanítottam nemzetiségi iskolában, majd osztályfőnökként egy alternatív magániskolában. A gyerekekkel közösen mindannyiunk számára otthonos közeget teremtettünk. Szorongásoktól, félelmektől menteset, elfogadó és nyitott környezetben, ahol van helye új gondolatoknak, és lehet hibázni is. Ilyen táptalajon öröm nap mint nap fejlődni.

A módszereim tárházát bővítettem kétszer fél éves külföldi ösztöndíjasként.

Szeretek felkészült lenni, ugyanakkor vállalom azt is, ha valamire épp nem tudom a választ.

 

Örülök, hogy olyan csapatban dolgozhatok, amelynek tagjaival hasonló célok és értékek vezérelnek.

 

Elérhetőségeim

Telefon: 06 1 309 73 53

E-Mail: bogdanszilvia@ujalma.hu

Szívesen tartaná a kapcsolatot velem Facebook-on is?
Itt megtalál